Arda Güler kaleyi topa tuttu ama golü bulamadı! Ancelotti çok sinirlendi, neredeyse sahaya girecekti

Güncelleme Tarihi:

Arda Güler kaleyi topa tuttu ama golü bulamadı Ancelotti çok sinirlendi, neredeyse sahaya girecekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2024 20:03

İspanya LaLiga ikinci hafta maçında Real Madrid'in Real Valladolid'i 3-0 mağlup ettiği maça ilk 11'de başlayan Arda Güler, rakip kaleyi şut yağmuruna tuttu ancak şanssız bir şekilde golle buluşamadı.

Haberin Devamı

İspanya LaLiga'ya Mallorca beraberliğiyle başlayan Real Madrid, 2. hafta maçında Real Valladolid ile Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Son şampiyon mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Real Madrid'in gollerini 50. dakikada Valverde, 88. dakikada Brahim Diaz ve 90+6'da Endrick kaydetti.

ARDA GÜLER BU SEZON İLK KEZ 11'DE

Jude Bellingham'ın sakatlığı sebebiyle oynayamadığı maça Arda Güler ilk 11'de başladı. Milli yıldız bu sezon ilk kez ilk 11'de bir maça başladı.

GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Maça ilk 11'de başlayan Arda Güler, ilk yarıda Mbappe'yi iki kez savunma arkasına kaçırdı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı. Milli yıldız maçın ikinci yarısında art arda gole yaklaştı ancak savunma ve kaleci araya girdi. Kaleye yakın 5 şutun ikisi savunmadan döndü, üçünü de kaleci çıkardı.

Haberin Devamı

Arda Güler kaleyi topa tuttu ama golü bulamadı Ancelotti çok sinirlendi, neredeyse sahaya girecekti

17 ŞUTUN 5'İ ARDA'DAN

Real Madrid'in çektiği 17 şutun 5'inde Arda Güler imzası vardı.

Arda Güler'in istatistikleri

63 topla buluşma
%86 pas isabet oranı
1 anahtar pas
3 isabetli şut
7/11 kazanılan ikili mücadele
3 top kazanma

Arda Güler, 69. dakikada yerini Brahim Diaz'a bıraktı. Arda'nın yerine giren Brahim, 88. dakikada skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

ANCELOTTI FAUL BEKLEDİ, KENARDA ÇILGINA DÖNDÜ

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, 10. dakikada Arda Güler'e yapılan bir harekete faul düdüğü çalmayınca kenarda çılgına döndü. Kollarını kaldırıp hakeme yoğun şekilde itiraz eden Ancelott, kendina ayrılan bölümü çıkıp neredeyse sahanın içine girecekti.

"ARDA'NIN GELİŞİMİNE KATKI İÇİN ÖNEMLİYDİ"

3-0lık galibiyet sonrası Real Madrid teknik direktörü Ancelotti, basın toplantısı düzenledi.

Ancelotti, 23 Ağustos'taki antrenmanda sakatlanan Jude Bellingham'ın yerine ilk 11'de Arda Güler'e şans vermesinin sebebiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Arda mı yoksa Brahim ile mi başlamakta kararsızdım. Ama evimizde oynamamızdan dolayı Arda ile başlamanın ona daha çok yardımcı olacağını düşündüm. İyi bir maç çıkardı." diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalyan teknik adam, Arda'nın maç içinde farklı pozisyonlarda oynadığını, Türk futbolcunun Bellingham'ın ilk alternatifi olacağı gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Ancelotti, rekabetin çok yüksek olduğu Real Madrid'de Arda, Brahim, Endrick gibi genç futbolcuların süre almalarının önemli olduğunu belirterek, Arda'nın ilk 11'de başlayıp daha fazla süre almasıyla ilgili "Real Madrid'in seviyesine ulaşabilmesi için gelişimini devam ettirmesine yardımcı olmayı hedeflediğini" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Ancelotti, takımın ilk golünü atarak maçı Real Madrid için kolaylaştıran Federico Valverde'nin serbest vuruşu kullanması için saha kenarında ısrarcı olmasıyla ilgili gelen bir soruya ise "O bu tip vuruşlarda çok etkili ve onu kullanmamız gerekir. Serbest vuruşlarda gol atmak çok zordur ama o çok iyiydi." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Arda Güler kaleyi topa tuttu ama golü bulamadı Ancelotti çok sinirlendi, neredeyse sahaya girecekti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!