Apex Arena oyuncuları, Arena MMR sistemini suiistimal ediyor

Güncelleme Tarihi:

Apex Arena oyuncuları, Arena MMR sistemini suiistimal ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 15:27

Yüksek dereceli Apex Arena oyuncuları, Arena MMR sistemini lehlerinde kullanarak sıralamadan yükseliyor.

Haberin Devamı

Apex Legends sezon 10 ‘a gelen son güncellemeyle birlikte dereceli oyun modu Apex Arena da geldi. Ve elbette oyuncular MMR sisteminin ‘açığını’ bularak daha hızlı derece atlamanın bir yolunu buldu. Bazı oyuncular, oyun kaybederek daha hızlı derece atlanabilindiğini fark etti ve bunun suiistimal edilebileceğine de dikkat çekti.

Apex Arena’nın kullandığı MMR sistemine göre karşınızda sizden daha yüksek dereceye sahip oyuncular varsa maçı kazandığınızda daha çok puan kazanırken kaybettiğinizde de normalde olduğundan daha az puan kaybediyorsunuz. Yani sistemin asıl mantığı oyuncuları hızlı bir şekilde oldukları seviyenin rütbesine ulaştırmak ancak sıralamanın tepesinde bu sistem sekteye uğruyor.

Apex Arena’da en yüksek MMR’a ulaşan oyuncular maçlarda en fazla 12 puan alabildiğini söylüyor, bu kendilerine denk bir oyuncuya karşı kaybedildiğinde de geçerli. Ancak bazı oyuncular, en yüksek noktaya ulaşan oyuncular bir maç kaybettikten sonra daha fazla puan alınabileceğini fark etti.

Haberin Devamı

Apex Arena’nın ilk 100’ünde yer alan Aidan the Destroyer, en üst dereceye ulaştıktan sonra bir maç kaybedip 0-20 MMR puanı kaybettikten sonra aldıkları zaferin 48 MMR puanı getirdiğini açıkladı.

Aidan’ın açıkladığı bu yöntem alt seviyedeki oyuncular için işe yaramazken üst derecedeki oyuncular tarafından suiistimal ediliyor. Kimi oyuncular bunun puan kazanmak için adil bir yöntem olduğunu savunurken kimi oyuncular bunun bir hata olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!