A.A.
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 11:20
Cimnastikte 30 yıldır antrenörlük yapan Mehmet Aktaş, son beş yıldır da tekerlekli sandalyeden taktik veriyor.
Antrenörlükte 30 yılı geride bırakan 49 yaşındaki Mehmet Aktaş, 11 yaşındayken başladığı aktif cimnastik yaşamını, diz yan bağların kopması nedeniyle sonlandırarak, henüz 18 yaşındayken antrenörlüğe geçiş yaptığını söyledi.
Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımını 24 yaşındayken çalıştırmaya başladığını ve aralıksız 22 yıl boyunca bu görevi sürdürdüğünü aktaran Mehmet Aktaş, “Şu ana kadar kaç sporcu yetiştirdim hatırlamıyorum. Ancak, bunların arasından 27 kişi milli takımda görev yaptı” dedi.
Aktaş, milli takımla birlikte 55 kez uluslararası müsabakalara katıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:
“Bu süre içinde 56 tane uluslararası madalya kazandık. Artık devletin bana sağlamış olduğu bilgi ve tecrübeyi gençlere aktarmak istiyorum. Ankara'nın bölge antrenörü olmama rağmen, kulüp ayrımı gözetmiyorum. Türk cimnastiğinin biraz daha ileriye götürülmesi için genç antrenörlere destek veriyorum. Şu an engelli olduğum için 3 yardımcı antrenörle çalışıyorum.”
-İlk engelli cimnastik antrenörü-
Sinir sıkışması ve damar tıkanıklığı nedeniyle 5 yıl önce ayaklarını kullanamaz hale geldiğini ifade eden Mehmet Aktaş, “Engelim, spora engel değil. Cimnastik, yardımı çok isteyen bir
spor. Ben bu açığımı yanımda görev yapan antrenörlerle gideriyorum. Eğer bundan sonra milli takıma iki antrenör yetiştirebilirsem, kendimi görevimi yapmış sayarım. Türkiye'de ilk engelli cimnastik antrenörüyüm. Dünyada engelli olduğu halde antrenörlük yapan bir de Rus var” diye konuştu.
-“Dünyaya bir daha gelsem yine...”-Aktaş, yetiştirdiği sporcuların bir çoğunun şu an farklı meslek gruplarında önemli yerlere geldiğini anlatarak, “Bunlar benim gurur kaynağım. Bir daha dünyaya gelsem, yine cimnastik antrenörü olarak gelmek isterim. Antrenöre madalya takılmaz ama sporcularımın geldikleri görevler benim için madalyadır” şeklinde konuştu.
Cimnastiğe 5 yaşında başlayan bir sporcuyu 30 yaşına kadar çalıştırdıklarını kaydeden Aktaş, “Çok zor ve emek istiyor. Haftanın 6 günü çalışmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Velilere de görevler düştüğünü belirten Aktaş, “Çocuğunu belirli yaşa kadar getirip, götürmeleri gerekiyor. Cimnastik, veli, sporcu ve antrenör üçgeninde gelişir. Bunun birisi eksik olursa olmuyor” dedi.