Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen sözleşme! Astronomik maaş...

Güncelleme Tarihi:

Alperen Şengünden Türk spor tarihine geçen sözleşme Astronomik maaş...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2024 09:26

NBA'de ülkemizi Houston Rockets forması ile temsil eden milli basketbolcumuz Alperen Şengün, Türk spor tarihine geçecek yeni biz sözleşmeye imza atmaya hazırlanıyor. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

Kulübü Houston Rockets ile sözleşmesinin sonlarına yaklaşan Alperen Şengün, astronomik bir maaşa 'evet' dedi. Buna göre milli basketbolcu, Houston Rockets ile 5 yıllık sözleşme karşılığında toplam 185 milyon dolara el sıkıştığı belirtildi.

NBA'den yapılan açıklamaya göre, Şengün, son sezonu oyuncu opsiyonlu 185 milyon dolarlık 5 yıllık sözleşme uzatma anlaşmasına vardı.

 

TÜRK SPOR TARİHİNİN EN FAZLA KAZANANI

Bu anlaşmanın resmiyet kazanmasıyla birlikte başarılı oyuncu, Türk spor tarihinin en çok kazanan sporcusu olacak.

Bugüne dek en büyük sözleşmeyi Ömer Aşık, New Orleans Pelicans'tan almıştı. Ömer, 5 yıl için 60 milyon dolara imza atmıştı.

DİĞER TEMSİLCİLERİMİZ NE KAZANDI?

NBA'da forma giyen bir başka millilerimizden, Hidayet Türkoğlu'nun ise Toronto Raptors dönemi 5 yıl için 53 milyon dolarlık bir kontratı bulunuyordu. Diğer temsilcilerimizden Mehmet Okur, Utah Jazz ile 2010-2012 yılları arasında 2 yıl için 21 milyon dolara anlaşma sağlamıştı. Ersan İlyasova'nun 5 yıl için kazandığı rakam ise 40 milyon dolar olmuştu.

Haberin Devamı

Yakın dönem temsilcilerimizden Cedi Osman'ın 4 yıl için kazandığı rakam ise 31 milyon dolar.

NBA TARİHİNE DE GEÇTİ

Alperen Şengün yaptığı yeni sözleşmeyle NBA tarihine de geçti. Milli oyuncunun, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra 5 yıllık çaylak sözleşmesi imzalayan ve bir yıl oyuncu opsiyonuna sahip olan ilk oyuncu oldu.

PERFORMANSI PARMAK ISIRTTI

Şengün, performansıyla all-star seçilme noktasına geldiği geçen sezon maç başına 21,1 sayı, 9,3 ribaunt, 5 asist ve 1,2 top çalma ile oynadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!