Güncelleme Tarihi:
Türk Satrancında son yıllarda kazanılan büyük başarılar Türkiye İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu'nun Ana Sponsorluğunu üstlenmesi ile ivme kazandı. 3-17 Nisan tarihlerinde Kuşadası'nda düzenlenen ve toplam 78 bin Avro'luk para ödülü dağıtıldığı 7. Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'nda Ekaterina Atalık Türkiye'ye altın madalya getiren isim oldu. Ekaterina Atalık, bayanlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk vatandaşı oldu.
Son 4 yıl içinde üçüncü kez Türkiye'de düzenlenen Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası'na bu yıl 36 ülkeden toplam 138 oyuncu katıldı. Bu oyuncular arasında 78 büyük usta ve 38 uluslararası usta bulunuyordu.
Avrupa Bireysel Bayanlar Satranç Şampiyonası'nda ise 27 ülkeden 98 bayan sporcu 2260 elo ortalaması ile 12 gün boyunca mücadele etti. Ekaterina Atalık 11. turda rakibi Ukrayna'lı WGM Zhukova ile berabere kalarak ülkemize ilk kez büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Ekaterina Atalık, bu şampiyonluk ile ülkemizi Dünya Kupası'nda da temsil etme hakkını kazandı.
Şampiyonanın Başhakemliğini üstlenen Özgür Solakoğlu bir ilke de imza atarak hem satranç alanında hem de tüm spor dalları arasında bu düzeyde görev alan ilk Türk hakemi oldu. Solakoğlu aynı zamanda Avrupa Satranç Şampiyonalarında başhakemlik yapan en genç hakemlerden biri olma özelliğini de taşıyor. Tahsin Aktar ve Selçuk Büyükvural'ın başhakem yardımcısı olarak görev aldığı turnuvada diğer hakemlikleri de Türk hakemleri üstlendi.