Ajax Liverpool Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Ajax Liverpool Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 10:07

Ajax ve Liverpool Şampiyonlar Ligi maçında karşı karşıya geliyor. Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynadığı son üç maçı kaybeden Ajax, Kupa 1'de sadece iki takım karşısında 4+ karşılaşmalık mağlubiyet serileri yaşadı. Avrupa kupalarında Ajax'a konuk olduğu son maçı 1-0 kazanan Liverpool, daha önceki tek ziyaretini Aralık 1966'da 5-1'lik skorla kaybetmişti. Avrupa kupalarında İngiliz takımlarını ağırladığı son sekiz maçın sadece birini kazanan Ajax, tek galibiyetini Ekim 2012'de Manchester City'den aldı. Hollanda temsilcilerine konuk olduğu ilk maçı 5-1 kaybeden Liverpool, daha sonraki yedi ziyaretini kaybetmedi ve bu karşılaşmaların beşinde kalesini gole kapadı.

Haberin Devamı

 Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kafa golü yiyen takım Ajax. Bu süreçte Hollanda temsilcisinden daha fazla gole izin veren sadece iki ekip bulunuyor: Viktoria Plzen ve Rangers. Liverpool, bu maçtan puan alması halinde Jürgen Klopp dönemindeki altı sezonda da Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı ve turnuvadaki en uzun serisini yakalamayı garantileyecek. Şampiyonlar Ligi'ndeki 150'nci maça çıkmaya hazırlanan Liverpool, turnuva tarihinde bu sayıya ulaşan 10'uncu takım olacak. Jürgen Klopp ise Kupa 1 tarihinde Kırmızılar'ın başında en fazla karşılaşmaya çıkan isim olan Rafael Benitez'i yakalamaya hazırlanıyor.

Ajax'ın bu sezon evinde oynadığı iki Şampiyonlar Ligi maçında da gol atan Mohammed Kudus, Zlatan Ibrahimovic ve Sebastien Haller'in ardından Hollanda ekibinin formasıyla üst üste üç iç saha karşılaşmasında ağları havalandıran üçüncü isim olmayı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi'nde 41 gol atan Mohamed Salah, turnuva tarihinde en yüksek sayıya ulaşan Afrikalı oyuncu olan Didier Drogba'yı yakalamayı hedefliyor. Turnuvadaki son üç maçında beş gol kaydeden Mısırlı oyuncu, kariyerinde ikinci kez üst üste dört karşılaşmada fileleri havalandırmak istiyor.

Haberin Devamı

James Milner, Liverpool formasıyla 50 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan beşinci İngiliz oyuncu olmayı hedefliyor.

AJAX LİVERPOOL ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Ajax Liverpool Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. Mücadele EXXEN dijital platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!