Güncelleme Tarihi:
Aydın, şube açılışı için geldiği Adapazarı'nda Vali Hüseyin Atak'ı ziyaret etti. Aydın daha sonra, 32 personelle hizmet veren Adapazarı Halkbank Şubesi'nin yeni hizmet binasını açtı.
Hüseyin Aydın, törenden sonra AA muhabirinin sorularını yanıtlarken,, Halkbank'ın kamu hisselerinin yüzde 24.98'ini halka arz ettiklerini hatırlatarak, arz edilen bölümün İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem görmeye başladığını söyledi. Halka açık bankalardan biri olduklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi: “Bizim yaptığımız halka arzın 4 önemli sonucu var. Bunlardan biri, 2004 yılından beri Avrupa'da yapılan en büyük banka halka arzı oldu ve bu çok önemli bir netice. İkinci önemli netice, 1985'ten bugüne kadar İMKB'de yapılan en büyük halka arz olması. Üçüncü önemli sonuç da yurt içi ve yurt dışı toplam yatırımcı talebine baktığımız zaman elde ettiğimiz rakam, yine Türk sermaye piyasasının en yüksek rakamı oldu. Dördüncü önemli sonuç da Türkiye'de yapılan halka arzlarda en yüksek yatırımcı tabanına ulaştık. Bu da 50 bin 200 kişi. Bu yönleriyle de son derece fevkalade başarılı bir halka arz gerçekleştirdik. Burada ülkedeki makro ekonomik dengenin olumlu olması, ekonomik ve siyasi istikrarın büyük payı var. Ürünümüz de iyiydi, çok güzel de bir tanıtım yaptık ve böyle bir yatırımcı talebiyle karşılaştık. Hepimiz mutluyuz.”
HALK BANKASI TÜRKİYE'DEKİ MALİ SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ
OYUNCULARINDAN BİRİDİR
553 şubeli bir banka olduklarını ifade eden Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
“Halkbankası Türkiye'deki mali sektörün en önemli oyuncularından birisi. Yaygın dağıtım kanallarımız var. Dolayısıyla da biz aynı zamanda iyi bir bireysel bankacılık da yapacağız. Ciddi bir hedefimiz var büyümek, ama büyürken karlılık ve verimlilikten de taviz vermeyi düşünmüyoruz. Bu vesileyle de bankanın konseptini yeniledik. Müşterilerimize, cirosuna ve türüne göre farklı nitelikte yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız vasıtasıyla hizmet veriyoruz. Bunlardan fevkalade iyi neticeler aldık.”
EKONOMİ, DAHA DİRENÇLİ VE İSTİKRARLI BİR YAPIDA
Seçimlerin demokrasinin bir parçası olduğuna değinen Aydın, şunları belirtti:
“Dünyanın her yerinde seçimler yapılıyor ve her yerde de olacak. Dünyanın her yerinde ligler oynanıyor ve orada da şampiyon çıkacak. Doğal ve normal olan olan, bunların, ülkenin ekonomisine ve diğer unsurlarına bir etkisinin olmaması lazım. Gördük ki etki de etmiyor. Son 1,5 ayda yaşadıklarımız ülke ekonomisinin daha dirençli ve istikrarlı bir yapıda olduğunu hepimize gösterdi. Artık, yerel olaylardan ziyade, küresel dünyada oluşan değişimler bizi daha fazla etkiliyor. Amerika'daki işsizlik ve enflasyon oranı ve cari açık 0,001 oynasa biz daha çok etkileniyoruz. Ama yerel çok fazla etkilenmiyor. (Ülkedeki kırılganlık kalktı) demek istemiyorum ama, artık daha dirençliyiz. Ekonomi ve mali sektör daha sağlam, çünkü mali sektörde zayıf olan bankalar sistemin dışına çıkartıldı. 80 kadar bankaydı. Şimdi Türkiye'de 46 banka var. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu da (BDDK) son derece ciddi denetimler yapıyor. Dolayısıyla da mali sektör iyi olunca, ekonomi de daha dirençli bir hale geliyor. Ekonomi de dirençli olunca, seçimden çok fazla etkileneceğini düşünmüyoruz.”