A Milli Takım'da Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci ilki yaşadı! Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti

Güncelleme Tarihi:

A Milli Takımda Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci ilki yaşadı Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2024 01:00

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında deplasmanda karşılaştığı İzlanda'yı 4-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, rakibini ilk kez deplasmanda yenmenin sevincini yaşadı. A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci ve Arda Güler, hem performansları hem golleriyle galibiyette büyük pay sahibi olurken birçok ilke imza atıldı.

Haberin Devamı

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında deplasmanda rakibini 4-2 yenen A Milli Futbol Takımı, İzlanda'da tarihindeki ilk galibiyeti elde etti.

Daha önce rakibiyle deplasmanda oynadığı 7 maçın 6'sını kaybeden ve yalnızca tek beraberlik elde eden Türkiye, ilk galibiyetini 4-2'lik sonuçla elde etti ve İzlanda'daki kötü gidişe son verdi.

Türkiye'ye tarihi galibiyeti getiren goller İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

LİDERLİK SÜRDÜ

Ay-yıldızlı ekip, İzlanda'yı deplasmanda mağlup ederek liderliğini de sürdürdü.

Grupta oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini elde eden ay-yıldızlı ekip, yenilmezliğini de devam ettirdi.

Puanını 10'a yükselten milli takım, 8 puanlı Galler'in önünde zirvedeki yerini korudu. İzlanda ise 4 puanla 3. sırada kaldı. Grupta son sıradaki Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.

Haberin Devamı

A Milli Takımda Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci ilki yaşadı Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti

KENAN YILDIZ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Milli takımda, İzlanda karşılaşmasında gördüğü sarı kartla, grup maçlarındaki ikinci sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü.

Kenan, ay-yıldızlı ekibin Galler ile Kayseri'de 16 Kasım'da oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

7 MAÇTAN DAHA FAZLA GOL

İzlanda'yı 4-2 mağlup eden ve bu deplasmandaki sekizinci maçında ilk galibiyetini alan Türkiye, daha önceki yedi İzlanda ziyaretinin toplamında attığı gol sayısını geride bıraktı (3).

İZLANDA KALESİNE 29 ŞUT

Karadağ maçında 29 şut çeken A Milli Takım, Uluslar Ligi'nde daha yüksek sayıya ulaştığı tek karşılaşmayı Litvanya karşısında oynadı (37; Haziran 2022).

İRFAN CAN BİR İLKİ YAŞADI

A Milli Takım kariyerindeki dört golün ikisini ceza sahası dışından kaydeden İrfan Can Kahveci, Türkiye formasıyla ilk kez üst üste iki maçta gol sevinci yaşadı.

A Milli Takımda Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci ilki yaşadı Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti

ÇALHANOĞLU 20 GOLE ULAŞTI

Türkiye formasıyla 20. golünü İzlanda'ya atan Kaptan Hakan Çalhanoğlu, A Milli Futbol Takımı tarihinde bu sayıya ulaşan altıncı oyuncu oldu.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK GALİBİYET ORANI MONTELLA'DA

A Milli Takım tarihinde en az beş resmi maçta görev yapan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip isim Vincenzo Montella oldu (%67; 8/12).

İZLANDA'YA EN ÇOK GOL ATAN OYUNCU

Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım'ın İzlanda karşısındaki dördüncü golünü atarken İzlanda'ya en fazla gol atan oyuncu unvanının sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!