Güncelleme Tarihi:
Toplantıların ilki olan 'Kendimizi Dinliyoruz' konulu oturum, ilk gün sabah seansında gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ilk toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Spor Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bürokratları, şube müdürleri, federasyon yetkilileri, spor uzmanları ve sporla ilgili yetkili kişiler katıldı.
"ŞAPKA DÜŞSÜN KEL GÖRÜNSÜN İSTİYORUZ"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kamuoyunda Londra Olimpiyat Oyunları'nda başarısız olunduğuna dair bir yaklaşım olduğunu ancak kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi.
Karanfil, "Rekor sayıda katılım sağlamamız, büyük başarıdır. 2016 ve 2020 yıllarında ise daha da başarılı olacağımızı düşünüyorum. 2016 olimpiyat oyunlarına 4 yıl gibi kısa süre var. Sayılı gün çabuk geçer. Londra olimpiyat oyunlarının hemen ardından böyle bir toplantı düzenleyen ve çalışmalara başlayan Spor Genel Müdürlüğü'nü kutluyorum. Hemen çalışmalara başlamak verdiğimiz önemi gösteriyor. Türk genci, oldukça kabiliyetlidir. Önemli olan bu kabiliyetleri bulup ortaya çıkarmaktır. Ülkemizde spor yaşam biçimi olmalıdır. Yıldız sporcuları ancak böyle yetiştirebiliriz. Bu toplantı eksiklerimizi görmek açısından çok önemli. Şapka düşsün kel görünsün istiyoruz. Fikirleriniz bizim için çok önemli ve tek tek değerlendirilecek" şeklinde konuştu.
"TÜRK SPORUNA YÖN VERMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Toplantıya evsahipliği yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, düzenlenecek toplantı dizilerine Londra'ya gitmeden önce Bakan Suat Kılıç'ın talimatıyla karar verildiğini belirterek, yapılacak oturumların Türk sporuna yön verme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Dünyada spordaki başarı ölçütünün olimpiyatlar olduğunu ifade eden Baykan, "Londra Olimpiyat Oyunları'nı değerlendirmek ve geleceği planlamak üzere bu toplantı dizilerini gerçekleştiriyoruz. Her olimpiyat oyunlarından sonra oluşan kamuoyu Londra'dan sonra da oluştu. 4 yıl boyuncu sporda ne yaparsanız yapın, ne organizasyon düzenleyin, şampiyonluklar yaşayın sonuçta olimpiyat oyunlarında elde ettiğiniz dereceler konuşulur. Bu tüm teşkilat için böyledir. Olimpiyatlardan sonra tartışılan federasyonlar daha önce başarı elde etmiş olabilir. Ama olimpiyatlarda ne yaptıysa hasat odur, ölçü odur" dedi.
Yapılacak çalışmaların Türk sporunun geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdür Baykan, "2008 yılında düzenlenen şuranın ana başlıklarını gözden geçirdim. Şuradan elde edilen sonuçların yüzde 50'sinin hayata geçirilemediğini gördüm. Bu kararlar tam olarak uygulansaydı sonuçlar daha farklı olurdu diye düşünüyorum. 4 yılda bir şura toplamak yerine en az 6 toplantı dizisinden oluşan böyle oturumlar yapmayı tercih ettik. Bu toplantı dizilerini olimpiyatlardan sonra değil, Londra'ya gitmeden Bakanımız Suat Kılıç'ın talimatıyla planlamıştık. Yeni bir yolculuğun eşiğindeyiz. Sizlerden katkı bekliyoruz. Bu çalışmaların Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
UZMANLAR FİKİRLERİNİ PAYLAŞTI
Konuşmaların ardından Genel Müdür Mehmet Baykan ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe modaretörlüğünde toplantıların ilki olan 'Kendimizi Dinliyoruz' oturumu gerçekleştirildi. Oturumda, konusunda uzman kişiler Türk sporundaki eksikleri ve neler yapılması gerektiğini tartıştı. Oldukça verimli geçen toplantıda sporun her alanından uzman kişiler fikirlerini paylaşma şansı elde etti.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Oyunları Planlama Toplantıları, 'Federasyonlar Tartışıyor', 'Sporcular Konuşuyor', 'Teknik Adamlar Değerlendiriyor', 'Akademisylenler Yön Veriyor', 'STK'lar Sahaya İniyor', 'Sağlıkçılar Katkı Sağlıyor' ve 'Medya Yorumluyor' oturumlarıyla devam edecek.