Ziya Şengül: Hakan Demir

Güncelleme Tarihi:

Ziya Şengül: Hakan Demir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2000 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

BİZ yıllardır alışılagelmiş, kazansa da kaybetse de hep büyük takımlarımıza yazıyı düzmek isteriz. Bu sefer öyle olmayacak. Yazı başlığıma oturttuğum Hakan Demir, G.Birliği'nin sağ kanat oyuncusu. Aldığı her topla Abdullah gibi enternasyonal tecrübeye sahip bir futbolcumuzu geçerken, Gençlerbirliği'ni bu kanattan hücum hazırlığından golle burun buruna getirecek kadar becerikli ayak olarak gözüktü.

Bu futbolcu, G.Birliği'nin, ilkinde Kona, ikincisinde de Ümit Karan'la bulduğu golleri bir başına al, at dercesine getirip, F.Bahçe kalesinin önünde arkadaşlarına ikram etti. Bu kadar çabuk, top tekniği yüksek, oyun anlayışı mükemmel bir futbolcuya karşı elbette benim görevim onu yazı başlığına oturtmaktır.

Biz G.Birliği'nin bu yetenekli futbolcusundan söz ederken, G.Birliği kalecisi Hasan'dan da biraz bahsetmek isterim. Takımı, Fener karşısında 2-1 önde maçı götürürken, bu kardeşimiz öylesine inanılmaz, abuk sabuk bir penaltıya sebebiyet verdi ki; hem kırmızı kart görüp takımının 10 kişi kalmasına neden oldu, hem de oyunun içinde hiç görmediğim Boliç'i penaltıdan attığı golle bize gösterdi.

BECERİKSİZLİK ÖRNEĞİ

G.Birliği gerçekten karla kaplı bir zeminde iyi futbol ortaya koydu diyebilirim. Pas yüzdeleri mükemmel, topu ayağa da iyi oynuyorlar, hücumdaki etkinlikleri ve de golle neticelenecek pozisyonların değerlendirmeleri alkışlanacak cinstendi.

Şimdi gelelim bizim F.Bahçemiz'e. Rüştü'nün ilk golde Kona'ya karşı yapacağı hiçbir şey yoktu. İkincisinde yan topta çıkıp alabileceği bir pozisyonken, kalesinde kalmayı tercih edip savunmadaki arkadaşlarıyla birlikte hatayı yapan oldu. Rüştü bana göre F.Bahçe'nin en yararlı oyuncusuydu. Yaptığı kurtarışlarla da bunu pekala hak etti. F.Bahçe Moldovan'la maçın başlarında bir gol atıp öne geçmesine rağmen aynı oyuncu çok kolay olabilecek bir değil, birkaç gol pozisyonunu beceriksizlik örnekleri göstererek auta attı.

F.Bahçe kaleci Hasan'ın da oyun dışı kalmasıyla 25 dakika 10 kişilik G.Birliği karşısında bile bekleneni vermekten uzak kalıp bu neticeyi kabullenmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!