Yıldırım baskın

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2003 01:51

G.Saray, Hooijdonk'la anlaşma aşamasına gelince, Fenerbahçe Başkanı inanılmaz bir operasyon başlattı. Daum'u yatağından kaldırdı, özel uçak tuttu, Roterdam'a uçtu, Hollandalıya imzayı attırdı.

AZ daha uçup gidiyordu... Haftalardır, peşinden koştukları, ‘‘Artık Fenerbahçe forması giyecek’’ dedikleri Van Hooijdonk, Galatasaray'a transfer oluyordu.

Ama Başkan Aziz Yıldırım'ın düzenlediği bir gece operasyonu, hem sarı kırmızılıların tüm planlarını alt üst etti, hem de sarı lacivertli kulübe rahat bir nefes aldırdı.

Van Hooijdonk, dün Hollanda'nın Rotterdam kentinde attığı imza ile resmen Fenerbahçeli oldu. Ama nasıl? Filmlerde rastlanabilicek bir ‘‘Gece operasyonuyla’’

Herşey, önceki gün Başkan Aziz Yıldırım'ın çalan telefonu ile başladı.

SAAT: 20.30

Başkan haberleri izliyor musun?

Telefonun diğer ucunda bir Brezilya'dan haberi alan bir Fenerbahçe yöneticisi vardı. Sesi heyecanlıydı. Yıldırım'ın, sesini alır almaz konuşmaya başladı;

- Başkan haberleri izledin mi?

- Hayır izlemedim.

- G.Saray bugün Hooijdonk'a resmen teklifte bulunmuş.

- Ya nasıl olur? Biz onunla anlaştık.

- Hollanda Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde de var haber. Hooijdonk, G.Saray'a gidiyor diye yazmışlar.

- Olmaz öyle şey.

- Başkanım, bu doğru olmasa, Hollanda gibi bir ülkenin Futbol Federasyonu resmi internet sitesine bu haberi koymaz.

Başkan Yıldırım, şaşkına dönmüştü. Brezilya'dan beklediği haberi almış, Luciano'nun transferi ile neşelenmişti. Ama bu son haber bütün neşesini kaçırmıştı. Hooijdonk ile bir ön anlaşma imzalamışlardı. Hatta, Hooijdonk'un menajerinde hem bu imzanın, hem de Hollandalı yıldızın Fenerbahçe bayraklı fotoğrafları vardı.

SAAT: 20.45

Bana şu menajeri bul Hakan

Yıldırım,
önce Brezilya'da bulunan Hakan Bilal Kutlualp'i aradı. Kutlualp başından bu yana Hollandalı yıldızın transfer görüşmelerini yürütüyordu. Yıldırım ondan, Hooijdonk'un menajerini aramasını istedi.

- Bize söz verdiler. Bul şu adamı...

SAAT: 21.00

Anlaşamazsak giderim demiş

Hakan Bilal Kutlualp,
15 dakikada muhatabına ulaşmıştı. Yıldırım'ı aradı.

- Başkanım haber doğru. Bizim verdiğimiz rakamın üstünde bir teklifte bulunmuşlar. Ama Hooijdonk, ‘‘Söz verdim. Fenerbahçe'den yanıt gelmezse anlaşırız’’ demiş.

- Tamam Hakan... Ben seni az sonra arayacağım.

SAAT: 21.30

Benden telefon bekle Christoph

Yıldırım
telefonu kapatır kapatmaz, Daum'u aradı. Alman hocaya son gelişmeleri aktardı. Daum'un da neşesi kaçmıştı. Hollandalıyı her ne olursa olsun takımda görmek istiyordu.

- Başkanım bu adamı kaçırmayalım.

- O zaman benden telefon bekle.

SAAT: 21.45

Senin uçak İstanbul'da mı?

Fenerbahçe Başkanı, yakın arkadaşı ve Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'i aradı. Artık ok yaydan çıkmıştı. Başkan özel uçağa atlayıp, Hooijdonk'un transferini bitirmek istiyordu.

- Nihat, senin uçak İstanbul'da mı?

- Başkanım uçak yurt dışında. Hayrola?

- Hooijdonk için Roterdam'a gidiyorum.

- Ben ayarlarım başkanım. Siz gideceğiniz zamanı söyleyin.

- Bu gece Nihat.

SAAT: 22.30

Hooijdonk'u alır birlikte döneriz

Başkanın telefonu bir kez daha çaldı. Uçak bir firmadan kiralanmıştı. Kurtköy'den kalkacaktı. Yıldırım, Daum'u aradı.

- Hoca... Hazırlan gidiyoruz. Uçak hazır.

Yıldırım
, telefonu kapatır kapatmaz, yeniden Brezilyayı aradı. Karşısında, Luciano'nun transferini bitiren Mahmut Uslu ve Hakan Bilal Kutlualp vardı. İki yönetici Brezilyalı futbolcu ile birlikte İstanbul'a döneceklerdi.

- Yarın, Roterdam'da buluşalım. Hooijdonk'u da alır birlikte döneriz.

SAAT: 03.30

Kurtköy'den kalkan uçak

Özel uçak 3 misafirini alıp Amsterdam'a havalandı. Aziz Yıldırım, Daum ve Volkan Ballı birlikte uçuyorlardı. Gece boyunca süren telefon trafiği herkesi yorgun düşürmüştü.

Yaklaşık, 3.5 saatlik bir yolculuk sonrası Amsterdam'a, ardından da karayoluyla Roterdam'a ulaştılar. Hooijdonk ve menajeri Robert Jansen öğle üzeri Yıldırım'ı bekliyorlardı. Ama ondan önce yapılacak bir iş daha vardı.

Hooijdonk, Hollanda bankalarının birinden teminat mektubu istiyordu. Hemen menajeri ile bir ön görüşme yapıldı. Fenerbahçe, Türk Ekonomi Bankasından bir teminat mektubu verdi. Pürüz giderilmişti.

SAAT: 12.30

Sözleşmeyi bana fakslayın

Başkan Aziz Yıldırım, Daum, Hooijdonk ve menajeri biraraya geldiler. Bütün sorunlar bu görüşmede bir bir aşılmaya başladı. Başkanın neşesi yerine gelmeye başlamıştı. Hemen İstanbul'u aradı.

- Şu sözlemeyi 3 dilde hazırlayın. Ve hemen bana fakslayın.

SAAT: 14.30

Ve nihayet imzalar atıldı

Uslu ve Kutlualp ikilisi de Luciano ile birlikte Roterdam'a ulaşmışlardı. Kulüpte hazırlanan sözleşme, yaklaşık 1 saat sonra fakslandı. Artık iş imza aşamasına gelmişti. Başkan ve Hooijdonk birlikte imzayı attılar. Sarı lacivertliler yeni golcülerine kavuşmuştu. Ama daha da önemlisi Hollandalı yıldızı ezeli rakibi G.Saray'a kaptırmamıştı.


Rekabetin faturası 1.5 milyon Euro


Feyenoord'da yıllık 750 bin Euro kazanan Van Hooijdonk, Fenerbahçe'den yılda 2.2 milyon Euro alacak. Sarı lacivertli takımın gündemine uzun süre önce giren Hollandalı yıldız için Galatasaray'ın devreye girmesi faturayı yükseltti. Hooijdonk'un kulübü de bunu fırsat bilerek opsiyonlu sözleşmeyi uzatarak, 1 milyon euro bonservis bedeli elde etti.

İngiliz kulüplerinden yılda 1.2 milyon Euro'luk teklif alan Hooijdonk, futbol yaşamının son döneminde yıllık kazancını üçe katladı. Fenerbahçe'nin yanı sıra Galatasaray'ın da Hooijdonk'un peşine düşmesi menajerin işine yaradı. Böylece yılda 1.5 milyon Euro almayı prensipte kabul eden golcü futbolcu, sarı lacivertli kulübe yıllık 2.2 milyon Euro'ya maloldu.


Cimbom'a büyük tepki


FENERBAHÇE
cephesinden Galatasaray'a büyük tepki var. Başkan Vekili Nihat Özdemir, sarı kırmızılı takımın Piere Van Hooijdonk'un transferinde devreye girerek yanlış yaptığını söyledi. Özdemir, ‘‘Biz Frank De Boer ile ilgilenmediğimizi G.Saray'a bizzat bildirdik. Bitmiş bir transfer için böyle bir davranış içine girmeleri Türkiye'nin aleyhinedir’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!