WADA raporunda şok iddia: Putin 19 milyon dolar rüşvet verdi

Güncelleme Tarihi:

WADA raporunda şok iddia: Putin 19 milyon dolar rüşvet verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 12:09

WADA'nın dünyayı sarsan raporunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik çok ciddi suçlamalar yer alıyor. İddiaya göre Putin, dopingli çıkan 9 Rus atletin dosyalarının kapatılması için 19 milyon dolar rüşvet verdi.

Haberin Devamı

Dünya Anti-Doping Ajansı WADA’nın, raporunun yayınlanan 2.bölümünde Rusya Devlet Başkanı Putin, dopingli atletlerin dosyalarının örtbas edilmesi için eski başkan Lamine Diack ile anlaşma yapmakla suçlanıyor.

Raporda Putin’le 9 dopingli Rus atlet için görüşme yapan Diack, 2013 Dünya Şampiyonası’nda yarışmamaları halinde dosyalarının örtbas edilebileceğini öneriyor. Bu öneriyi kabul eden Putin, bu 9 atleti şampiyonada yarıştırmadığı gibi bu sporcuların dosyaları da tamamen kapatılıyor.

6 MİLYON DOLARLIK TV YAYIN HAKKI 25 MİLYON DOLARA ÇIKTI!
Diack ile Putin arasındaki anlaşma sonrası, Rusya’nın 6 milyon dolar olan yayın hakları için 25 milyon dolar ödediği de, raporda yer alan bir başka çarpıcı konu başlığı. Aradaki 19 milyon dolar farkın Lamine Diack'a verilen rüşvet olduğu iddia ediliyor.

WADA raporunda şok iddia: Putin 19 milyon dolar rüşvet verdi
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) eski başkanı Lamine Diack'ın, Vladimir Putin'den rüşvet aldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

AP’ye konuşan ve ismini vermeyen bazı yetkililer resmi olarak ellerinde bir kanıtın olmadığını ancak incelenen dosyalardan rüşvet sonucuna ulaşılabileceğini ifade etti. Raporda, 25 milyon doları bir Rus bankasının ödediği iddiası da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!