Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: Rahat bir maç oldu! Mourinho ile...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2024 00:15

Derbide Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 ile geçen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maçı değerlendirdi.

Çok mutluyuz. Buraya gelen taraftara teşekkür ederim. Bu galibiyet onlar için çok önemli. Fenerbahçe galibiyeti, deplasmanda olan galibiyet çok önemli.

"RAHAT BİR MAÇ OLDU"

Maçın başından sonuna kadar rahat bir maç oldu. Maçın son bölümünde 3-1'i korumaya çalıştık, onlar baskı kurdu. Önemli ve değerli bir galibiyet. Genel olarak güzel bir maç oldu. Son iki maçta kimse mutlu olmamıştı. Bu kez iki takım da çok pozisyona girdi. İlk yarı 2-0 oldu, bu yüzden rahat maç oldu. Rakibi yanımıza yaklaştırmadık. İki takımı da tebrik ederim.

"HAKEM İYİ YÖNETTİ"

Maç temiz geçti, hakem maçı iyi yönetti. Maçtan sonra olay olmadan ayrılacağız.

Haberin Devamı

"KAZANARAK GİTMEK İSTİYORUZ"

Galatasaray her maçı kazanmak için çıkar. Her maçı hedef olarak oyuncularımıza gösteriyoruz. hedeflerimiz hep kazanmak üzerine. Maç öncesi de kazanmak istediğimizi söyledim. Galatasaray hep kazanmak için sahadadır. Kötü sonuç olduğunda ilk olarak teknik adam suçlanır, bunu anlayışla karşılıyorum. Ancak kendime, oyuncularıma güveniyorum. Yönetim hep bize destek veriyor. Bazen zamana da ihtiyaç oluyor. Yükselen bir çizgimiz var, kazanarak gitmek istiyoruz.

Puan farkı için erken, çok önemli bir yarış olacak. Kazanarak gitmek istiyoruz.

"HEM TÜRKİYE'DE HEM AVRUPA'DA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"

Son haftalarda bütün dünyada futbolcuların üzerine binen yüklerden dolayı şikayetçi. Birçok futbolcu greve mi gidelim, başka bir şey mi yapalım diye şikayetçi. Aynı şikayetleri sezon başında ben de söyledim. Lig geç bitiyor, maç sayısı çok fazla. Oyuncular geldikten son 1 hafta 10 gün sonra Süper Kupa maçı koyuldu. Bunlar geciktiği sürece hatalar yapabiliyorsunuz. Ben de, takım olarak da hatalar yaptık. Eleştirilmek normal, bizim gibi bir takım Şampiyonlar Ligi’ne katılamıyorsa. Ne kadar eksik olursak olalım Şampiyonlar Ligi’ne katılmamız gerekiyordu. Bu bir süreç. Form yakalıyoruz. Transfer dönemini bitirdik sonra daha rahatız. Oyuncularımız burada olduğunu biliyor. Çok zorlu bir transfer dönemi geçtik. Üzerimizde baskı var. Bana ve başkanımıza yapılan inanılmaz bir baskı var. En iyisini itiyorlar, biz de en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gelen oyuncalara da süre vermemiz gerekiyor. Artık daha takımız. Bundan sonraki maçlarım performansımızın daha yükseğe gittiği maçlar olacak. Kulübeye baktığımızda çok değerli oyuncular var. Önemli bir kadroya sahibiz. Hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da başarılı olmak istiyoruz. Ligde 6’da 6 yaptık. Avrupa Ligi başlıyor. Onun içi çok daha iyi yamamız gerekiyor. Yeni bir yarış bizim için çarşamba başlıyor.

Haberin Devamı

"BENİM İÇİN RAKİP TEKNİK ADAMIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL"

Mourinho ile maçtan önce de sonra da tokalaştık. Üst düzey iki hocaya yakışır gibi bunu yaptık. Türkiye’ye yeni geldi, Türk futbolunu tanımaya çalışıyor. Kendisine olaylar nasıl anlatılıyor, bilmiyoruz. Mourinho’yu da bazı demeçlerinde suçlamamak lazım. Ona öyle anlatıldığında çok farklı bir şekilde konuşabilir. Bu da bir stratejiydi. Fenerbahçe’yi yenmek bizim için motivasyondu. Maç öncesi şunu söyledim, benim için rakibin teknik adamının kim olduğu önemli değil. Derbi oynuyoruz. Fenerbahçe’ye karşı kazanmak önemliydi. Oyuncularıma teşekkür ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!