Jose Mourinho basın toplantısına neden katılmadığını açıkladı: 70 dakika bekledim, saygısızlık | Hiçbir zaman kaçmadım

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2024 12:59

Fenerbahçe'de kötü geçen Galatasaray derbisi sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG mücadelesine çevrildi. Sezonun ilk derbisinde ezeli rakibine kaybederek zirvenin 5 puan gerisine düşen sarı lacivertlilerde basın toplantısına katılmayan Jose Mourinho'nun sözleri merak ediliyordu. Portekizli çalıştırıcı Union Saint-Gilloise maçı öncesi konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Galatasaray mağlubiyeti sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG maçına çevrildi. Yarın akşam saat 19:45'te Ülker Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kuşkusuz derbi gecesinin en çok konuşulan konularından biri Mourinho’nun basın toplantısına katılmayarak stattan ayrılmasıydı.

NE OLMUŞTU?

Okan Buruk'un basın toplantısı devam ederken Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün 2 defa toplantı odasının yakınına kadar geldiği, daha sonra da toplantının çok uzun sürdüğünü ifade edip, "Ben bu kadar bekleyemem" diyerek stadyumu terk ettiği iddia edilmişti.

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe’nin başına geçtiği ilk günlerden beri Türkiye’de basın toplantılarının çok uzun sürmesinden şikayetçi olduğu biliniyor. Hatta tecrübeli çalıştırıcı imza töreninde de bu konuya dokunarak “20 yıldır futbolun içindeyim, yaptığım en uzun basın toplantısı” demişti.

Haberin Devamı

Bu nedenle sürenin uzamasının Portekizli teknik adamı patlama noktasına getirdiği ve bu nedenle stadı terk ettiği öne sürüldü.

Tartışmaların hedefi olan Portekizli teknik adamın bu konuyla ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.

BASIN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI?

Bu sorunun sorulmasına mutlu oldum. Sorulmasa ben açıklamak zorunda kalacaktım. 24 yıllık kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım. Hiçbir zaman gazetecilerden ve sorularından korkmadım. İlk defa olmuyor bu, Alper'e de söyledim. Bir basın toplantısı yapmak için 75 dakika beklemenin hiçbir mantığı yok. Maç çoktan bitmişti, ben de rakip hocayı tebrik ettim ve flaş röportaja gittim. Oraya gittim, kapısında bekledim ancak girmeme izin vermediler. Anlamadığım bir şey. Deplasman hocasının ilk olarak girmesini anlıyorun ancak iki takım da İstanbul takımıydı. O gün 70 dakika bekledim ve halen girememiştim. Tıpkı Rize ve Göztepe'de yaptığım gibi ilk olarak girerim toplantıya ancak 70 dakika beklemem. 70 dakika beklemek saygısızlık. Size saygısızlık olarak düşünüyorsanız asıl saygısızlığın yapıldığı kişi benim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!