UEFA’da Türk zaferi

Güncelleme Tarihi:

UEFA’da Türk zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 00:00

2012’deki 36. kongre İstanbul’da yapılacak, 53 ülkenin yöneticileri katılacak.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, organizasyonu, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapmayı planladıklarını söylerken, Şenes Erzik’e teşekkür etti.

2013’teki 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nı düzenleyecek olan Türkiye, bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hak kazandı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in girişimleri sonuç verdi ve Türkiye, UEFA’nın (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) 2012’deki kongresini düzenleme hakkını elde etti. Türkiye, şimdiye kadar sadece bir kez, 1978’de UEFA Kongresi’ni düzenlemişti.

53 ülke katılacak

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın  başkenti Paris’te bugün başlayacak 35. UEFA Kongresi için bu ülkede bulunan UEFA  İcra Kurulu, düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılının Mart ayında yapılacak  36. UEFA Kongresi’nin İstanbul’da düzenleneceğini duyurdu. TFF Başkanı Mahmut Özgener, UEFA’ya bağlı 53 ülkenin federasyon başkan ve  yöneticilerinin katılacağı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan  organizasyonun İstanbul’da yapılacak olmasının Türk futbolu için önemli bir  gelişme olduğunu belirtti. Özgener, bu konuda şunları söyledi:  “Başkan ve yöneticileri, 150’yi aşkın basın mensubunu İstanbul’da ağırlayacak olmaktan gururluyuz. Kongre,  İstanbul’un futbol organizasyonlarının başkenti olma hedefini perçinledi. Organizasyonun  ülkemize kazandırılmasında UEFA 1.Asbaşkanı  Sayın Şenes Erzik’e özel teşekkürlerimizi iletiyoruz.”
      
Paris’teki kongrede Platini tek aday

Haberin Devamı

UEFA’nın 35. olağan kongresi bugün Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak. UEFA Başkanı Michel Platini’nin tek aday olarak katılacağı başkanlık seçimlerinde 1. asbaşkan  Şenes Erzik de aday oldu.  UEFA kongresi Paris’te, TSİ 09.00’da başlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!