Türkiye'yi çözmek çok zor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi çözmek çok zor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 00:00

"Türk Milli Takımı geride iken, sürpriz gollerle sonucu değiştiriyor. Her maçı başka bir kadro ile oynuyorsunuz. İşin içinden çıkılmaz bir takımsınız. İspanya, teknik açıdan üstün ama bakarsınız bir beraberlik alabilirsiniz."

2010 Dünya Kupası elemelerinin en kilit maçlarından biri için bulunduğumuz İspanya’nın başkenti Madrid, futbol dışında gece hayatı ile de ünlü bir şehir. ’Siesta’sıyla meşhur İspanyollar için ’gece yaşayan insanların ülkesi’ dersek yanılmış olmayız. Türkiye’de Reina, Sortie, Al-Jamal gibi gece kulüpleriyle tanışıklığım vardı ama İspanya’daki eğlencenin dozajını merak ediyordum. Sordum soruşturdum, Madrid’in en ünlü restaurant barının adresini aldım. Önceki gece saatler 23.00’ı gösterirken İspanya’da yaşayan ünlü bir menajer arkadaşımın daveti ile amacıma ulaştım. Dünyaca ünlü futbolcuların ve iş dünyasının önemli isimlerinin uğrak yeri olan Kude’ta’daki (eski adı Buda) restaurantta yerimiz ayrıldı.

Yemek faslından sonra restaurantta dolaşmaya başladığımızda, ilk durağımız bar kısmı oldu. Bara ilk gelen Real Madrid’in ünlü futbolcusu Guti’ydi. Yemeğini söyledi ve 4 kız arkadaşı ile birlikte barda diğer meslektaşlarını beklerken nargile siparişi verdi. Gece kulüplerinde bırakın fotoğraf çekmeyi, içeri sokmanın bile yasak olduğu bir yerde cesaretimi toplayarak yanına yaklaştım.

Eğlenerek stres atarım

İspanyolca bilen menajer arkadaşımın yardımıyla kısa bir röportaj izni koparmayı başardım.

Türkiye’den geldiğimizi öğrenince yüzünde bir tebessüm belirdi ve sözcükler ağzından dökülmeye başladı: "İspanya’dan sonra futbolcuların en çok para kazandığı ülke Türkiye. Belki ben de bir gün gelebilirim."

Bu sıcakkanlı İspanyol futbolcuya sorularımı yönelttim.

á Gece kulübüne gitmek futbolcuyu rahatlatıyor mu?

á
"Profesyonelce yaşadıktan sonra futbolcu istediğini yapabilir. Futbolcunun özgürlüğü engellenemez. Eğer oyuncu saha içinde teknik direktörünün verdiği görevi fazlasıyla yapıyorsa söylenecek bir söz yok."

á Her gece gelir misin?

á
"Hayır. Sadece izinli olduğumuz akşamlar gelirim. Çünkü birçok arkadaşımla eğlenerek stres atıyoruz. Sabahlara kadar eğlenirim. Futbolcunun da morale ihtiyacı var. Bazı ülkelerde futbolcunun bırakın gece kulübüne gitmesini, yolda yürümesine bile kızarlar. Ama İspanya öyle bir yer değil."

á Özel geceler düzenliyor musunuz?

á
"Mutlaka oluyor. Futbolcu para kazanıyorsa nasıl ve ne zaman harcadığı kimseyi ilgilendirmez."

á Nargile tutkun nereden geliyor?

á
Nargileden büyük keyif alıyorum. Bana güven duygusu veriyor. İçtiğimiz nargilelerin Türkiye’den geldiğini duydum. Size de tavsiye ederim, aromalısı mükemmel."

á Biraz da futbol konuşalım. İspanya ile Türkiye 4 gün içinde iki kez karşılaşacak. Bu iki maçın sonucu ne olur?

Nihat inanılmaz bir futbolcu

á
"Karşınızda teknik, fizik ve taktiksel anlamda üstün bir ekip İspanya Milli Takımı var. Türk Milli Takımı’nı 2008 Avrupa Şampiyonası’nda izledim. Final maçlarında tam eleniyor diye bekliyorsunuz, bir de bakıyorsunuz sürpriz gollerle sonucu lehine çeviriyor. Çok heyecanlı maçları oldu. Benim aklıma Nihat Kahveci’den başka oyuncu gelmiyor. Nihat inanılmaz bir futbolcu. Gücünü tekniği ile birleştiren ender futbolculardan.

Türk Milli Takımı sürekli değişiyor. Sanırım teknik patronları milli formada sürekli oyuncu istemiyor! Şaka söylüyorum. Tabi ki teknik işlere karışmam ama her maçınızda değişik isimler görüyorum. Türk Milli Takımı sudoku (sayılarla oynanan bir Japon bulmacası) gibi. Üzerinde uzun süre çalışmak gerek. İşin içinden çık çıkabilirsen. Bakarsınız Türkiye, İspanya’dan bir beraberlik koparmış. Hiç belli olmaz. Çünkü sisteminizi kimse çözemiyor.

Luis Aragones’e sabretsinler

á Aragones için ne düşünüyorsun?

á
"O, İspanya tarihinde önemli bir isim. Dünya futbolunda yeri olan bir teknik adam. F.Bahçe sabrederse gelecek yıllarda Avrupa’da adını sıkça duyurur. Aragones’in elindeki kadro önemli. Carlos, Alex, Güiza, Lugano dışında pek şöhretli oyuncuları yok. Büyük takım olmak istiyorsanız sahaya çıkacak onbir oyuncuyu sadece taraftarlarınız değil, tüm dünya ezbere bilecek. Aragones eline verilen kadro üzerinde başarı üretmeye çalışıyor. İyi kadro ile başarılı işler yapar."

Sohbetimizin sonuna geldiğimizde etrafımızda başka tanıdık isimler belirmeye başladı. Türk medyasından sadece HÜRRİYET’in bulunduğu gecede, Real Madrid’in ünlü yıldızları Higuain ve Saviola ile Atletico Madrid’in Arjantinli golcüsü, Maradona’nın damadı Agüero da aramıza katıldı.

Yan salondan Latin Amerikan müzikleri duyulmaya başladı. Guti, Higuain ve arkadaşları masaya çıkıp oynarken etrafını saran onlarca bayanların arasından kurtulmak için savaş veriyorlardı. Dört futbolcunun oturduğu masanın etrafındaki bayanların sayısı 25’ti.

Otelimizin yolunu tutarken yorgunluktan göz kapaklarım kapanıyordu. Saat ise sabahın 08.30’unu gösteriyordu.

GÜZEL KIZLARIN AKININA UĞRADIM

Madrid’in en ünlü gece kulübünde sabahladım. Ani gelişen bir gece yemeği ile ortaya çıkan bu tabloyu sizlerle paylaşmak istedim. Gecenin ilerleyen saatlerinde etrafımızı bir anda güzel kızlar sarmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!