Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Güney Kore'de

Güncelleme Tarihi:

Türk çağdaş sanatının son dönem örnekleri Güney Korede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 16:16

6-26 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore'de”) sergisi Türk çağdaş sanatını Uzakdoğu'nun kültür ve finans merkezlerinden biri olan Seul'de tanıtmayı ve Güney Kore'de Türkiye çağdaş sanat alanında pazar yaratmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul'den yapılan açıklamada, Güney Kore'nin başkenti Seul'de 6-26 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore' de)” sergisi ile Türkiye'den çağdaş sanatı Uzakdoğu'nun kültür ve finans merkezlerinden biri olan Seul;de tanıtmayı ve Kore'de Türkiye çağdaş sanat alanında pazar yaratmayı amaçlandığı bildirildi.

Açıklamada, başarılı genç sanatçıların ve dünya çapında saygınlığa sahip Türk sanatçıların eserlerinin ilk defa geniş kapsamlı bir seçki ile Güney Kore'nin başkenti Seul'de yer alacağı, düzenlenecek serginin Türk çağdaş sanatının uluslararası ölçekteki değerini artıracağı ve 54 sanatçının yaklaşık 100 eserinin bu sergide yer alacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

“Türkiye;den çağdaş sanatın değeri daha da artacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Finans ve kültür alanlarında güçlü bir pazar haline gelen Güney Kore'de düzenleyeceğimiz bu sergi, Türk çağdaş sanatı ve sanatçıları için önemli bir platform oluşturacak. Encounters ile Türk çağdaş sanatının küresel çapta bilinirliğinin daha da artacağına, eserlerin yüksek satış değerlerine ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Serginin küratörü Hasan Bülent Kahraman da sergiyle ilgili şunları söyledi: “Encounters sözcüğü hem 1950'lerden bugüne çok çeşitli düzeylerde devam eden Türkiye-Güney Kore buluşmasını ve etkileşimini anlatmakta, hem de kendi coğrafyasında sürekli olarak Doğu-Batı ikilemi yaşamış, kendi modernleşme sürecinde bütün parametrelerini Batıya göre ayarlamış batıdaki en doğulu ülkenin, şimdi doğudaki en batılı ülkeyle olan temasını vurgulamaktadır. Serginin en önemli yanı Türk 'sanatının çocukluk hastalıklarından' kurtulduğunu gösteren yapıtlardan oluşması.”

Türkiye'den çağdaş sanatın güçlü isimleri Kore'de

“Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea” sergisinin çeşitli bölümlerinde; Ardan Özmenoğlu, Aslımay Altay Göney, Arslan Sükan, Ayça Telgeren, Bahar Oganer, Bedri Baykam, Burçak Bingöl, Burcu Aksoy, Burcu Perçin, Burhan Doğançay, Can Kurucu, Can Ertaş, Cevdet Erek, Çınar Eslek, Deniz Üster, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Elif Uras, Elif Boyner, Erol Akyavaş, Ferhat Özgür, Filiz Azak, Gökçe Erhan, Haluk Akakçe, Hüsamettin Koçan, Ilgın Seymen, İrem Tok, Jale Çelik, Kemal Seyhan, Kezban Arca Batıbeki, Komet, Maide Bulak, Murat Germen, Nazif Topçuoğlu, Nejat Satı, Nermin Er, Nezaket Ekici, Orhan Cem Çetin, Osman Dinç, Seçkin Pirim, Sevim Sancaktar, Seydi Murat Koç, Seza Paker, Sıtkı Kösemen, Sümer Sayın, Tuğberk Selçuk, Yaşam Şaşmazer, Yağız Özgen, Yeşim Akdeniz, Yıldız Şermet, Zeynep Kayan gibi Türkiye'den çağdaş sanatın güçlü isimlerinin eserleri yer alacak.

Haberin Devamı

Öte yandan “Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore'de) sergisi Kore'de uluslararası bir çok sanat etkinliği ile aynı dönemde gerçekleşecek. Dünyaca ünlü Gwangju Bienali bu yıl 7 Eylül - 11 Kasım, KIAF ve Uluslararası Medya Sanatları Bienali de 11 Eylül – 4 Kasım 2012 tarihleri arasında “Encounters” ile aynı tarihlerde düzenlenecek. Bu etkinliklerde dünya çapında binlerce sanat sever başkent Seul'de bur araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!