TAU'lu lejyonerler: Favori biziz

Güncelleme Tarihi:

TAUlu lejyonerler: Favori biziz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 14:38

İspanyol kulübü TAU Ceramica'da basketbol keariyerlerini sürdüren Türk oyuncular Serkan Erdoğan ve Kaya Peker, bu sezonki hedeflerinin büyük olduğunu açıkladılar.

Luis Scola, Pablo Prigioni, Tiago Splitter, Frederick House gibi kaliteli basketbolcuların yer aldığı TAU'nun en iyi kadroya sahip olduğunu belirten Serkan, “Üst düzey bir rekabet var ve bu bizi daha iyi oynamaya teşvik ediyor. Bu kadronun çok önemli işler yapacağına inanıyorum” dedi.

Kariyerinde bir ilki gerçekleştirip Eurolig'de Final Four'a kalmak ve orada şampiyon olmak istediğini kaydeden Kaya ise “Takımda, isim yapmış, çok iyi oyuncular var, ama her maç aynı oyuncuların üst düzey sayı üreteceklerine inanmıyorum. Her maç başka isimler ön plana çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Kaya, Eurolig de en fazla sevindiği olayın Efes Pilsen ile aynı grupta olmaları olduğunu söyleyerek, “Futbolcular her milli maç olduğunda Türkiye'ye gidiyorlar. Bence aralarda böyle molalar vermek çok önemli. Bizim şansımız yok. Eğer Efes Pilsen çıkmasaydı 9 ay Türkiye'yi göremeyecektik. Hem arkadaşlarımızla görüşeceğiz hem de Türkiye'yi göreceğiz. Tabii bunun dışında hedefimiz tüm maçları kazanmak” değerlendirmesinde bulundu.

KAYA: ALLAH NE VERDİYSE GİRİYORUM

Yoğun bir çalışma programı izlediklerini ifade eden Serkan, “İspanya'da hatta Avrupa'da en sert idmanları yapan kulüp biziz. Avrupa'nın birçok takımında oynayan arkadaşlarım var. Hiç kimse bizim kadar çok çalışmıyor. Bundan yüzde 100 eminim”, Kaya ise “İdmanlara ağır başladık ve üst düzeyde devam ediyoruz. Antrenmanda kendinizi korumanız zordur. Eğer oynamak istiyorsanız kendinizi göstereceksiniz. Sakatlanmayı düşünen oyuncu sakatlanmaya yakındır. Sakatlıktan da koktuğum için bunu düşünmüyorum. Allah ne verdiyse giriyorum” dedi.

Bu arada, 2007 yılının 3-16 Eylül tarihleri arasında İspanya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası ile ilgili iddialı konuşan Serkan ve Kaya, “Çok büyük madalya şansımız var. Eğer dünya kupasındaki kafa yapısıyla gidersek çok büyük ihtimalle madalya alırız” dediler. Şimdiden Avrupa Şampiyonası'nın kafasının bir yerinde hep bulunduğunu ifade eden Kaya, “Gerçekten o şampiyonayı yaşamak ve orada da başarılı olmak istiyorum. İyi niyetli başlayıp kaybedebiliriz de çünkü çok üst düzeyde takımlar ve birbirine yakın takımlar orada olacak, ama ben yine de madalya şansımızın olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öte yandan, son zamanlarda Avrupa takımlarının NBA takımlarına karşı üstünlük sağlamasıyla ilgili yöneltilen bir soruya Serkan, “Son 7 yıldır Dream Team olayı kalmadı. Amerika eskisi gibi olimpiyatları ve dünya şampiyonalarını domine edemiyor. Artık NBA yakalandı, hatta Eurolig'in daha kaliteli daha zevkli bir lig olduğu görüşündeyim. Birçok kişi karşı çıkacaktır, ama ben Euroligin NBA'den daha zor olduğunu düşünüyorum” derken, Kaya da “gitmek için can atmıyorum” dediği NBA basketbolunun bir şova dönüşmesinin en önemli sebebini Avrupa'dan farklı olarak savunmanın daha rahat olmasına bağladı.

Serkan ve Kaya ayrıca, bu sezon ACB liginde en büyük favorinin TAU olduğunu şu andaki görünümle Kerem Tunçeri'nin oynadığı Real Madrid'in zorlayabileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!