Sultanlar 5’te 5 yaparak finalleri garantiledi

Güncelleme Tarihi:

Sultanlar 5’te 5 yaparak finalleri garantiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2014 21:36

2015 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemelerinde dün de Finlandiya’yı deviren filenin sultanları 5 maçta elde ettikleri 5 galibiyetle finallere katılmayı 1 maç kala garantilediler.

Haberin Devamı

İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda Finlandiya karşısında tutuk başlayarak ilk seti 25-18 kaybeden kızlarımız 2. Sette toparlanarak Gözde Sonsırma ve Bahar Toksoy’un başarılı oyunuyla 25-21 kazanmayı bildi. 3. Sete Seda Tokatlıoğlu ve Gözde Sonsırma öne çıktı ve 25-17 lehimize sona erdi. Son setti Gözde Sonsırma’nın müthiş oyunuyla 25-15 kazanan milli takımımız böylece Finlandiya’yı 3-1 yenerek galibiyet serisine devam etti.
Kadın Voleybol takımımız bu galibiyetle bugün oynayacağı Belarus maçı öncesinde hem grup liderliğini hem de finallere çıkmayı garantiledi. Milli takımımız 25 Eylül-4 Ekim 2015’te Belçika ve Hollanda'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na Rusya, Almanya, Sırbistan, Hırvatistan ve İtalya’dan sonra katılmayı şimdiden garantileyen 5. Takım oldu. Günün diğer maçında ise Belarus Danimarka’yı 3-0 yendi.

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri A Grubu'nda 5. maçların ardından liderliğini garantileyen Türkiye, finallere katılma hakkını elde etti.Belarus'ta oynanan 3 karşılaşmanın ardından 2. ayak müsabakalarının Atatürk Voleybol Salonu'nda oynandığı A Grubu'nda bugünkü karşılaşmaların ardından grupta 5. galibiyetini alan Türkiye, adını finallere yazdırdı. Türkiye'yi 9 puanla Belarus ve 6 puanla Finlandiya takip ediyor. Türkiye'nin ardından Turnuvada yarın saat 17.00'de Danimarka-Finlandiya saat 19.30'da ise Belarus-Türkiye maçları oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!