Siyah beyaz ÅŸampiyon

Güncelleme Tarihi:

Siyah beyaz ÅŸampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2009 22:47

Vasat geçen bir sezonun ardından Sivas mı Beşiktaş mı derken sonunda Türkiye Kupası’nı alan Beşiktaş şampiyonluk kupasını da kaldırdı.

Haberin Devamı

Şerife Çaldenk yazıyor

Ligin ilk yarısı bittiğinde 6.sırada yer alan siyah beyazlıların hocası Mustafa Denizli takım olarak sezon sonunda şampiyonluğu göğüsleyeceklerini söylerken maalesef bıyık altından gülümsüyorduk.

 

Ama ne oldu, Denizli Hoca rakiplerinin puan kaybetmesini beklemeden derbileri olmasa da onun dışındaki maçları kazanarak adım adım ulaştı zafere.

 

Sivas ise ikinci olarak bizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek için önemli bir fırsat elde etmiş oldu.

İki senedir şampiyonluğu kaçıran Sivasspor ülkemizi Avrupa'da ne şekilde temsil edecek hep birlikte göreceğiz.

 

Haberin Devamı

Åžampiyonluk ve ÅŸampiyonlar ligi ve Avrupa Kupası'na katılımÂÅŸansı için de ter döken ilk beÅŸ takımın dışında düşme potasında yer alan ve ikinci lige düşecek son takımın da belli olacağı bir son hafta yaÅŸadık.

 

Bu arada futbol dışında da birtakım etkilerin araya girdiği ve işin siyasetini çıkaranların olduğunu da göz ardı etmemek lazım.

 

Özellikle Antalyaspor'un düşmesi için el ele verildiği iddiası kasıp kavurdu geçen haftayı ve gerginlik hat safhaya ulaştı. Maçlar devam ederken önce 4-0 yenik duruma düşen G.Birliği küme düşüyordu. Ama ilerleyen dakikalarda Antalya golü bulunca bu sefer düşen taraf Ankaraspor'u 3-0 yenmesine rağmen Konyaspor oldu.

 

Artık her şey ortaya çıktığına ve düşen düştüğüne, çıkan çıktığına göre bundan sonra takımların geçen sezonun muhasebesini yapma zamanıdır.

 

Şampiyonumuzu belirleyip futbola ara verdik ama şampiyonun henüz belli olmadığı basketbol ligi devam ediyor hala.

 

Haberin Devamı

Efes'in İlk finalist olarak adını yazdırdığı Play-off’lar bu akşam FB Ülker – Türk Telekom arasında oynanan maçla devam etti.

 

FB Ülker 2-0 önde olduğu seriyi kendi evinde oynanan maçı kazanıp bir an önce finale çıkmak için

3'lemek istiyordu ve öyle de oldu.

 

Türk Telekom'la Ankara'da oynanan iki maçı da kazanan FB Ülker'de Solomon'un geri dönüşü ile bir hareketlilik olmuştu ve bu play-off serilerinde de kendini gösterdi.

 

Solomon geldikten sonra Marcus Green'in kenarda daha çok oturacağı düşünülüyordu fakat öyle olmadı. Özellikle Play-off’larda takımına destek olmak için TT'ye geri dönen Khalid El Amin' i müthiş savunması ile durdurmayı başaran Green belki de Play-off’ların belirleyicisi oldu.

Haberin Devamı

Belki çok fazla sayı üretemedi ama El Amin'e skor yaptırmamakla bunu hayli hayli telafi etmiş oldu.

 

Önümüzdeki hafta oynanmaya başlayacak olan final maçları özellikle yine savunmaların çarpışacağı maçlar olacakmış gibi görünüyor.

 

İki sene üst üste şampiyon olan FB Ülker bu sene de kazanarak şampiyonluk serisine devam etmek istiyor.

 

0-0 başlanacak serilerde şampiyonun kim olacağı gerçekten merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!