Şişman kral Ronaldo

Güncelleme Tarihi:

Şişman kral Ronaldo
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

15 gole ulaşıp Dünya kupalarında en çok gol atan futbolcu unvanını eline geçiren ve fazla kilolarıyla eleştirilen Ronaldo, "Kimse bana hediye vermedi. Herşeyi çalışmamın ve takım arkadaşlarımın yardımının eseri" dedi.

BREZİLYALI ünlü golcü Ronaldo, Dünya Kupası öncesi fazla kiloları nedeniyle eleştiri oklarına hedef olsa da Almanya 2006’da tarihe geçmeyi başardı. FIFA’nın resmi internet sitesinde 82 kg ağırlığında olmasına rağmen yaklaşık 90 kilo ağırlığında olduğu belirtilen Ronaldo, Brezilya’nın Gana’nın 3-0 yendiği 2. tur maçında attığı ilk golle 15 gole (1998’de 4 gol, 2002’de 8 gol, 2006’da 3 gol) ulaşıp, Dünya kupalarında en çok gol atan futbolcu unvanını aldı. Almanların ünlü ismi 14 gollü Gerd Müller’i geride bırakan Ronaldo, "Galibiyetten ve rekor kırdığım için çok mutluyum. Golleri attım ve finale ilerliyoruz. Kilolarım nedeniyle çok eleştirildim. Ancak her şey çalışmayla ilgili. Kimse bana hediye vermedi. Her şeyi çalışmamın ve takım arkadaşlarımın yardımının eseri. Şimdi daha fazlasını atmak istiyorum" dedi. Teknik direktör Carlos Alberto Parreira da "Ronaldo en çok gol atan futbolcu olarak en büyük yıldızlar arasına girdi. Her futbolcunun üstünde o var. Önemli anların, büyük ismi Ronaldo" diye konuştu.

Gerd Müller: Ronaldo en mükemmel forvet

ALMAN Gerd Müller, Dünya kupalarının en çok gol atan futbolcusu unvanını kaptırdığı Brezilyalı Ronaldo’yu övdü. Müller, Ronaldo’yu zamanının en mükemmel forveti ilan etti. Kendisinin zaten rekoru elinde bulundurmadığına inandığını söyleyen Müller, "Ben kendimi rekor sahibi olarak görmüyordum. Bana göre asıl rekor bir Dünya Kupası’nda 13 gol atmayı başaran Just Fontaine’e aitti. Ronaldo 3. kez kupada mücadele ediyor. Bu bile gerçekten önemli bir başarı. Her zaman hazır olduğunu göstermek ve Brezilya Milli Takımı’nda oynayabilmek önemli. Bana göre Ronaldo tam anlamıyla zamanının en mükemmel forveti. Brezilya’nın ileri ucunda Ronaldo’dan daha hızlı kimse yok" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!