Sakaryaspor sahipsiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sakaryaspor sahipsiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 15:56

Türk futbolunun en önemli figürlerinden biri olan Sakaryaspor, maddi zorluklarla boğuşmayı sürdürüyor. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve ilk 14 haftada yalnızca 8 puan toplayabilen Tatangalar, yeniden eski günlerine dönebilmek için çıkış yolu arıyor.

Haberin Devamı

Türk futbolunun futbolcu fabrikası olarak tanınan ve Hakan Şükür'den Aykut Kocaman'a, Oğuz Çetin'den Tayfur Havutçu'ya bir çok önemli yıldızı Türk futboluna armağan eden yeşil-siyahlılar bugünlerde kapanma tehlikesi ile karşı karşıya...

Perşembe günü Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek olan yeşil-siyahlılarda, kongreye sayılı saatler kala henüz başkanlığa talip olan kimse yok!

TATANGALAR YÖNETİMİ DEVRALABİLİR

Sakaryaspor Kayyum Heyeti adına hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Avukat Batuhan Severcan; "Sakaryaspor A.Ş'nin yüzde 99.6'lık hissesi Sakaryaspor Derneği'ne ait ve dernek yönetimi için herhangi bir aday çıkmazsa dernek tasfiye olacak. Derneğin tasfiye olması Sakaryaspor için daha büyük sıkıntılar doğurabilir. Şirketin çoğunluk hissesine sahip olan derneğin feshedilemesi durumda Sakaryaspor A.Ş'nin de tasfiye olabileceği ve TFF tarafından liglerden ihraç edilebileceği söyleniyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sakaryaspor taraftarının Perşembe günü yapılacak genel kurulda aday çıkmaması durumunda, kendi listesini çıkarmayı planladığını belirten Severcan; "Şu süreçte takıma sadece Tatangalar sahip çıkıyor. Sakaryaspor taraftarı aday çıkmaması durumunda liste çıkartıp yönetimi alacak. Daha sonra da hemen olağanüstü genel kurul kararı alarak, 20 gün içerisinde yönetimi devralacak bir adayın çıkmasını bekleyecekler." ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK YOK

Sakaryaspor'un altyapısıyla önemli bir ekol yarattığını ve ülke futboluna bir çok değeri kazandırdığına dikkat çeken Severcan, kulüp bünyesinden çıkan bir çok önemli ismin yeşil-siyahlılara hiçbir destek vermediğini belirterek; "Basın gelince, kameraları görünce herkes yardım edeceğiz, Sakaryaspor'u kurtaracağız diyor. Ama daha sonra onları bir daha göremiyoruz. 10 senedir aynı durum var. Şehir artık bu insanlara küstü. Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin... Bunlar kulüpler ve milli takımlar düzeyinde ülke futboluna damga vurmuş isimler ancak yetiştikleri Sakaryaspor'a karşı ilgisizler." şeklinde konuştu.

KURTULUŞ BELEDİYEDE

Haberin Devamı

Sakaryaspor'un bundan sonra ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle toparlanabileceğini belirten Severcan; "Sakaryaspor'un şu anda oyunculara 3 milyon lira borcu var. Bu borçların büyük bölümü 2008-2009 sezonunda o zamanki adıyla Bank Asya 1. Lig'den düştüğümüz sezondan kalma borçlar. Bu miktar Sakaryaspor için büyük bir miktar değil. Bunlar ödenebilecek paralar ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu işe öncülük etmesi gerekiyor. Sakarya'ya yatırım yapan bir çok sanayi kuruluşu var. Belediye bu işe öncülük ederse, Sakaryaspor tekrar düzlüğe çıkabilir." ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULARA 500 LİRALIK PRİM!

Sakaryaspor'un geçtiğimiz hafta sonu Giresunspor deplasmanında aldığı galibiyetin önemine dikkat çeken Severcan; "Giresunspor maçında 1994, 1995 doğumlu oyuncularımız oynadı. Sadece bir kaç tane tecrübeli oyuncumuz var. Bu çocuklar ne mental ne de fiziksel olarak oynamaya hazır değiller ancak oynamak zorunda kalıyorlar. Sakaryaspor altyapısı çalışmaya devam ediyor. Bu şehri futbola küstürmesinler." dedi.

Haberin Devamı

Giresunspor karşılaşması için oyunculara prim vaadinde bulunduklarını ve bunu gerçekleştirmek için büyük çaba sarfettiklerini belirten Severcan, "Biz oyuncularımıza prim sözü verdik. Gencecik çocuklar çıkıp bizim göğsümüzü kabarttı. Sakaryalı sanayici ve iş adamlarına gittik ancak bir sonuç alamadık. Şu anda kulübün kasasında 10 bin lira civarı bir rakam var. Onu futbolcularımıza dağıtacağız. Bu da her futbolcuya 500 lira gibi bir prim demek. Sakaryaspor'un içinde bulunduğu durum budur." şeklinde konuştu.

Kendileri için görev süresinin bittiğini belirten Avukat Batuhan Severcan; "Yard. Doç. Dr. Cemal İyem ve Mali Müşavir Rahmi Şengül ile birlikte biz mahkeme tarafından bu göreve atandık. Allah'ın izniyle görev süremiz yarın itibariyle sona erecek. Umarım Genel Kurul'a kadar yeni bir aday çıkar ve Sakaryaspor sahipsiz kalmaz. Tek dileğimiz Sakaryaspor'u aydınlık günlere taşıyacak yeni bir yönetimin göreve gelmesi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İŞTE SAKARYASPOR'UN YETİŞTİRDİĞİ MİLLİ YILDIZLARDAN BAZILARI

Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Oğuz çetin, Tuncay Şanlı, Engin İpekoğlu, Bülent Uygun, Recep Çetin, Turhan Sofuoğlu, Rahim Zafer, Tayfur Havutçu, İlker Yağcıoğlu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!