Rüştü Barca'yı salladı

Güncelleme Tarihi:

Rüştü Barcayı salladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2003 02:04

Başkan Laporta ve yönetim kurulunun tam kadro hazır bulunduğu törende 5 yıllık sözleşme imzalayan Rüştü, Katalan ekibinin bu sezonki ilk transferi oldu. Laporta, ‘‘Barcelona'nın yeniden yapılanma sürecinde Rüştü kilit rol oynayacak’’ dedi.

Medya ordusu izledi

A Milli Takım'ın ve F.Bahçe'nin başarılı file bekçisi Rüştü Reçber, kendisini 5 yıl süreyle Barcelonalı yapan sözleşmeyi dün akşam imzaladı. Barcelona Başkanı Joan Laporta ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu imza törenini 100'e yakın gazeteci ile 14 televizyon kanalı izledi, Katalan televizyonu da naklen yayın yaptı.

Sağlık durumu mükemmel

Dün akşam Barcelona'da tam anlamıyla Rüştü fırtınası esti. Önceki gün kapsamlı sağlık kontrollerinden geçirilen milli kaleci, tüm testlerden sorunsuz çıktı. Rüştü'nün sağlık durumunun mükemmel olması, sakat olduğu yönündeki tüm iddiaları çürütürken, bu asılsız söylentilerin Türkiye kaynaklı olduğu, Barcelona'ya yakın çevrelerce açıklandı.

Barça'nın ilk transferi

İmza törenini 100'e yakın gazeteci ile 14 televizyon kanalı izledi. Katalan televizyonu ise töreni naklen yayınladı. Milli kalecinin 1 yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşmeye imza atmasından sonra bir konuşma yapan Başkan Laporta, Rüştü'nün 2003-2004 sezonundaki ilk transferleri olduğunu vurguladı.

Rüyalarım gerçek oldu

Laporta,
Barcelona'nın 4 yıllık yeniden yapılanma sürecinde Rüştü'nün çok önemli bir unsur olduğunu belirterek, ‘‘Bu süreç içinde onun sadece futbolcu kişiliğinden değil, tecrübe ve liderliğinden de yararlanacağız’’ dedi. Rüştü ise ‘‘Ben çocukluğumdan beri iki takım tuttum. Biri Fenerbahçe diğeri Barcelona'dır. Fenerbahçe rüyam gerçekleşti. Barcelona rüyamı da şimdi gerçekleştiriyorum’’ diye konuştu.

Taraftara tanıtıldı

Dünyanın en büyük kulüplerinden birine geldiğine dikkat çeken milli kaleci, ‘‘Benden beklenilenleri biliyorum. Bunlara cevap verebilmek için elimden geleni yapacağım’’ dedi. Rüştü, imza töreninden sonra, arkasında isminin yazılı olduğu Barcelona formasını sırtına geçirdi. Daha sonra Nou Camp Stadı'na çıkan Rüştü, taraftarları selamlayarak, gazetecilere poz verdi. Burada taraftarlara tanıtılan Rüştü, yüzlerce kişiye imza dağıttı.

ARTIK BARCELONALI

9 yıldır forma giydiği F.Bahçe ile yollarını ayıran Rüştü, BaşkanLaporta’nın da hazır bulunduğu törende Barcelona ile sözleşme imzaladı.

AVRUPA’DA OYNAYAN TÜRK FUTBOLCULAR

OYUNCU O.TAKIM ÜLKE

Tugay Kerimoğlu Blacburn İngiltere

Alpay Özalan Aston Villa İngiltere

Emre Belözoğlu Inter İtalya

Okan Buruk Inter İtalya

Nihat Kahveci Real Sociedad İspanya

Rüştü Reçber Barcelona İspanya

Tayfun Korkut Espanyol İspanya

Ümit Davala W.Bremen Almanya

Yıldıray Baştürk B.Leverkusen Almanya

Mustafa Doğan Köln Almanya

Erol Bulut Panionios Yunanistan

Fatih Sonkaya Roda Hollanda

Uğur İnceman St.Pauli Almanya

Halil Altıntop Wattenscheid Almanya

Hamit Altıntop Wattenscheid Almanya
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!