Reyhanca

Güncelleme Tarihi:

Reyhanca
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Reyhan BAŞAL
Haberin Devamı

Gourmet Club

Casa Mia

Antalya Kaleiçi'nde bir gizli bahçe

Akdeniz, günbatımı, Beydağları ne kadar güzel izleniyor. Bu mekanda farkedeceksiniz

GİZLİ Bahçe, geleneksel mimarimizin en güzel örneklerinden 5 konağın oluşturduğu, mutfağı ile Antalya'da yemek kültürüne farklı bir boyut kazandırdığı açıkça görülen bir ortam... Turizm sektöründe yıllardır emek veren, Ship Inn'i de ilk hizmete açan kişi olan Turhan Gürdoğan'ın yönetiminde Gizli Bahçe. Bünyesindeki Casa Mia ve Alysee Restaurant'lar ile de çok iddialı. Akdeniz'i paylaştığımız sıcakkanlı insanların, İtalyanlar'ın mutfağına duyduğum yakınlığın sonucunda Casa Mia Restaurant'tayım. Casa Mia'da malzemelerde özel ihtimam gösterildiğini, yemek reçetelerinin orijinal lezzeti ile hazırlandığını önceden duymuştum, ama bir de görmek gerek... Gratine sebze çeşitlerinden oluşan Misto di Verdure Gratinate, sebzelerin doğal tadını örtmeden çıtır lezzetler yaratmış. Karides, sarmısak, kırmızı biber ile hazırlanan Gamberetti in Salsa Piccante'yi, denizden lezzetlere karşı koyamayanlara özellikle tavsiye ederim.

MAKARNA SEVERLERE

Makarnalarda da karakteristik örnekler hakkıyla hazırlanıyor Casa Mia'da. Gorgonzola ve taze krema ile hazırlanan Gnocchi di Patate, sote karides kreması ile Risotto, karışık deniz mahsülleri ile hazırlanan Fettuccini alla Pescatore makarnaseverlere önerilerim. İtalyan peynirlerini ayrıntılı olarak tatmak isteyenler için menüde özel bir bölüm de hazırlanmış. Ayrıca Şarap zevkini yaşamanız için bir fırsattan haberdar olun isterim, şöyle ki, Kalecik Karası, Öküzgözü üzümlerinin şaraplarının dahil edildiği içki listesinde çok da güzel ithal şaraplar, Türk şarapları ile hemen hemen aynı fiyatlarla sunulmuş. Değişik tatlara yelken açmak için ideal bir fırsat yani...

Burada tekrar yemeklere dönüp, ana yemek seçimim Medaglioni di Filetto al Barola'nın her açıdan kusursuz olduğunu söylemeliyim. Kırmızı şarap soslu dana mignonet, tüm İtalyan mutfağı severleri memnun edecek.

Tatlılar arasından Tiramisu ve Çikolatalı sufleyi ard arda tatmaktan ve hatta ikisini de bitirmekten kendimi alamadım, çünki Çikolatalı sufle muhteşemdi, Tiramisu ise orijinal reçetesi ile , mascarpone peynir ile hazırlanmış ve sonuçta sufleden sonra, sadece 'tadına bakma' amacımı saptırıp hepsini bir anda silip süpürmeme sebep olacak lezzetteydi, bu inanılmaz Tiramisu için mutlaka Casa Mia'ya gidilmeli.. Fiyatlar böyle bir mekana göre bence çok uygun. Bir kişi içki dahil yaklaşık 10 milyon lira, çok severek yenilecek lezzetlerin karşılığı olamaz bence.. Son olarak, Gizli Bahçede fasıl keyfinin sunulduğu bir mekan da olduğunu bilginize sunuyorum.

Adres ve telefon

Adres: Gizli Bahçe Casa Mia, Dizdar Hasan Bey Sokak, No:1, Kaleiçi & Tel: 0.242.244 80 10

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!