Retro koşucusu Ömer Aslan'ın büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Retro koşucusu Ömer Aslanın büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2007 14:52

Retro (geri) koşucusu milli atlet Ömer Aslan, sponsor desteği olmadan gittiği İtalya'da iki altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye'de çok bilinmese de Amerika ve Avrupa ülkelerinde büyük ilgi gören retro (geri) koşu yarışmalarına Türkiye'den katılan Ömer Aslan, İtalya'da 5 Eylül ve 8 Eylül'de yapılan iki ayrı yarışta da birinci olarak, altın madalya kazandı.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Aslan, geri koşu sporunun Türkiye'de çok fazla tanınmadığını ve bu nedenle kendisini çalışırken gören vatandaşların, yaptığı sporu garipsediğini anlattı.
Aslan, şunları kaydetti:

“Her yıl Almanya ve İtalya'da yapılan şampiyonalara davetler alıyorum. Uluslararası yarışmalara katılmam için sponsor desteğine ihtiyacım var. Birçok Avrupa ülkesinde düzenlenen şampiyonalarda Türkiye'yi temsil ediyorum, ancak yarışmalara katılmak için gereken yol ücretini sağdan soldan borç alıyorum. Bana Avrupa'da iyi bir şekilde destek verecek sponsorlar arıyorum. Almanya'da 2008'de yapılacak Dünya Geri Koşu (Retro) Şampiyonası'nda üç altın ve bir dünya rekoru hedefliyorum”

Haberin Devamı

Türkiye'nin uluslararası tek atletizm hakemi Can Korkmazoğlu ile antrenörü Metin Sazak'dan büyük destek aldığını vurgulayan Aslan, İtalya'da kazandığı başarının ardından Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kendisine ait fotoğrafların asıldığını, ancak hiçbir yetkilinin kendisini arayıp tebrik etmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!