Neden en iyi Dünya Kupası olacak?

Güncelleme Tarihi:

Neden en iyi Dünya Kupası olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 10:23

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası, tarihin en görkemli ve unutulmaz turnuvalarından biri olmaya aday.

Haberin Devamı

Futbol, dans, eğlence ve güneş... Bunların hepsi Brezilya’da var bir de buna Dünya Kupası'nı ekleyecek olursak futbolun mabedinde unutulmaz bir 30 gün yaşanacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Gezegenin en iyi iki futbolcusu Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi rekabetinin zirveye ulaşacağı turnuva her ülke için farklı anlamlar taşıyor. Ev sahibi Brezilya 1950 Dünya Kupası'nda olduğu gibi aynı zaferi tekrarlamak, Arjantin ise ezeli rakibinin düzenlediği turnuvada şampiyonluk yaşamak istiyor. Son şampiyon İspanya hem unvanını korumak hem de son 4 organizasyonu (2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya Şampiyonluğu) kazanan tek takım olarak tarih geçmek için tüm gücünü ortaya koyacak. Almanya ve Hollanda da final lanetini bu kez Brezilya'da yıkmak ve kupayı kaldırmak için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

1-Lionel Messi: Arjantin halkı için 2014 Dünya Kupası çok farklı anlamlar taşıyor. Ve tüm gözler Messi'ye çevrilmiş durumda. Messi için, Maradona efsanesini yıkmak ve Dünya'nın en büyük futbolcusu olmak için bu turnuva önemli bir şans olacak. Arjantinliler "Maradona ilk dünya kupasını kaldırdığında 26 yaşındaydı ve 10 numaralı formayı giyiyordu. Messi de şu anda 26 yaşında ve 10 numaralı formaya sahip. Dünya Kupası'nı kazanmak için doğru zaman" inancıyla Brezilya'daki turnuvadan çok şey bekliyorlar.

Neden en iyi Dünya Kupası olacak

2-Cristiano Ronaldo: Bu sezon attığı gollerle önce Altın Top Ödülü'nü alan ardından Altın Ayakkabı Ödülü'nün sahibi olan Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı da kaldırarak kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nda ise hem ülkesi Portekiz'i finale taşımak hem de Messi ile olan rekabette bir adım daha öne geçmek için elinden geleni yapacak. Futbol endüstrisinin en değerli markalarından biri olan Ronaldo'nun saha dışındaki anları da kupanın en merak edilenlerinden biri olacak.

Neden en iyi Dünya Kupası olacak

Haberin Devamı

3-Neymar: Brezilya için evinde düzenleyeceği Dünya Kupası'nın en önemli figürlerinden biri şüphesiz Neymar olacak. Konfederasyon Kupası'nda gösterdiği performansla ülkesini şampiyonluğa taşıyan Neymar, tüm gözlerin Messi ve Ronaldo'ya çevrileceği turnuvaya damga vurması beklenen isimlerden. Tüm Brezilya halkı tıpkı Pele gibi Neymar'ın da Dünya Kupası'nı kazanarak ölümsüz bir efsaneye dönüşmesini istiyor.

Neden en iyi Dünya Kupası olacak

4-Cobacabana Plajı: Rio karnavalıyla adından söz ettiren bir şehir olmasına rağmen bu aylarda adeta bir futbol kentine dönüşecek. Gerçekten de futbol bu şehrin en önemli sporu ve küçük çocukların kurtuluş hayali. Her çocuk bir Pele olmak arzusuyla futbol topuna vurmaya başlıyor. Halkın büyük çoğunluğu dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcuların Copacabana Plajı'nda kendilerini geliştirdiğine ve keşfedildiğine inanıyor.

Haberin Devamı

Neden en iyi Dünya Kupası olacak


5-İsa Heykeli: Kupanın kuşkusuz en önemli figürlerinden biri de Corcavado Tepesi'nde yer alan İsa Heykeli. Bu heykele şimdiye kadar birçok ülke fotomontajla bile olsa formasını giydirmeyi başardı. Dünyanın Yedi Yeni Harikası’ndan biri olarak seçilen Kurtarıcı İsa Heykeli, kentin en önemli simgelerinden birisi ve tam 38 metre yüksekliğinde. Kupa boyunca statlar kadar ziyaret edilecek yerlerin başında geliyor.

Neden en iyi Dünya Kupası olacak



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!