MHK Başkanı: Hakemlerin de hata lüksü olmalı

Güncelleme Tarihi:

MHK Başkanı: Hakemlerin de hata lüksü olmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 12:29

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, teknik adamlar ve futbolcular kadar, hakemlerin de hata yapma lüksü olduğunu söyledi.

Çanakkale 18 Mart Stadı'nda yapılan, 2'nci Bölge Hakemleri Klasman Yükselme Atletik Test ve Mülakat Sınavı'na katılan Çulcu, yaptığı açıklamada, futbol oyununda mutlaka hata olacağını bildirdi.  Ancak yapılan hataların kesinlikle bilinçli olmadığını belirten Çulcu, “Teknik adamlar ve sporcular kadar, hakemlerin de bir miktar da olsa hata yapma lüksü var. Bunlar futbolun doğasında olan ve insani hatalardır” dedi.

Çulcu, geçen sezon göreve geldiklerinde bir süre bocaladıklarını, ondan sonraki süreçte hakemlerin uyum sorununu atlatarak, liglerde başarılı performans sergilediklerini, bu istikrarı devam ettirmek istediklerini söyledi.

TELSİZ KULAKLIK KULLANILMASI

Hakemlerin gelecek sezon maçlarda telsiz kulaklık kullanması konusunda bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çulcu, bu konuda Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile görüştüklerini ve kendisinin de bu uygulamaya sıcak baktığını kaydetti.

Çulcu, bu çalışmanın gelecek günlerde netlik kazanacağını belirterek, “Avrupa liglerinde de kullanılan bu sistem, orta hakemle yardımcı hakem arasında sözlü iletişimi sağlayacak. Bundan önceki dönemde bayraklardaki sinyalizasyon sistemiyle iletişim sağlanıyordu. Telsiz kulaklık sayesinde bütün komut hakemde olacak. Bunun maçlarda fayda sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SELÇUK DERELİ, TÜRK HAKEMLİĞİNİN LOKOMOTİFİ OLACAK

Mustafa Çulcu, Türk hakemlerinin biran önce Avrupa ve dünya arenasında görev almasını herkesin istediğini, ancak bunun için belli bir sürecin geçmesi gerektiğini belirtti.

Şu anda, performansıyla Selçuk Dereli'nin en önde yer aldığını anlatan Çulcu, Dereli'nin ikinci kategoriden birinci kategoriye çıkmasını beklediklerini, eğer bu yükselmeyi gerçekleştirebilirse Şampiyonlar Ligi ile Avrupa arenasında daha büyük maçlarda boy göstereceğini, dolayısıyla bunun da Türk hakemliği için bir lokomotif olacağını kaydetti.
MHK Üyesi Lale Orta ise, B ve C klasmanı ile ilk kez klasmana girecek hakemlerin belirleneceği testlere, 9 bölgeden 89 hakemin katıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!