Lamine Diack'a soruşturma açıldı!

Güncelleme Tarihi:

Lamine Diacka soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 17:30

Eski Uluslararası Atletizm Federasyonları Başkanı Lamine Diack hakkında yolsuzluk ve kara para aklanmasına aracılık ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Pozitif doping testlerini örtbas etmek için Rusya’da en 200 bin Euro aldığı iddia edilen Diack hakkında sağlam kanıtlara olduğu konuşulurken, IAAF anti-doping departman sorumlusu Gabriel Dolle’un da gözaltına alınması olayların oldukça büyük olduğu yönündeki kuşkuları artırdı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu soruşturma hakkında sürecin başından itibaren yetkililerle tam bir işbirliği sağlayacaklarını açıklarken, polis federasyonun Monako’daki merkezinde bulunan çok sayıda dosya ve belgeye el koydu.

WADA’ya yakın bir kaynak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 200 bin Euro’nun Rusya Atletizm Federasyonu’ndan geldiğini söylerken, Rus Spor Bakanı Vitaly Mutko ise “Tanrı bilir orada neler oluyor. Bizim federasyonla sorunlarımız vardı ve yönetimi tamamen değiştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Alman ve İngiliz medyası pek çok sporcunun doping yaptığını iddia ederken, bu iddiaları gizli kan testi sonuçlarını içeren bir IAAF veri tabanı dosyasına dayandırıyor. WADA son 10 yılda olimpiyatlarda madalya kazanan sporcuların doping testlerinde şaibe olduğu yönündeki iddiaları incelemeye başladı. 

BAKMADAN GEÇME!