Küçük yüreklerden büyük destek

Güncelleme Tarihi:

Küçük yüreklerden büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 12:06

Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu'nun küçük öğrencileri, iki yıldır gerçekleştirdikleri etkinliklerden topladıkları parayla, engelli sporcular için bir minibüs aldı.

Haberin Devamı

Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu öğrencileri; yaklaşık iki yıldır gerçekleştirdikleri etkinliklerin gelirini anlamlı bir amaç için kullandılar. Minik öğrenciler, minibüs büyüklügünde bir araç alarak engelli sporcuların ulaşım sorununu çözdüler. Engelli sporcular artık müsabakalara ve etkinliklere katılırken ulaşım sorunu yaşamayacak.

Minibüsün teslim töreninde töreninde konuşan Okul Müdürü Nilhan Çetinyamaç, “Öğrencilerimizi toplumsal ihtiyaçlara karşı duyarlı kılmak ve sorumluluk kazandırmak okulumuzun en önem verdiği hedeflerindendir. Engelli sporcuların ulaşımlarını sağlamak için böyle bir araca ihtiyaçları olduğunu öğrendiğimizde, İzmir SEV ailesi olarak bunu kendimize amaç edindik. Geçtiğimiz okul yılı boyunca birçok etkinliğimizi bu amaca hizmet etmek üzere planladık. Geleneksel Bazaar Day’imizin, tiyatro gösterilerimizin, 19 Mayıs yürüyüşümüzün gelirlerini bu aracın alınması için kullandık. Bugün de sözümüzü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK”

İzmir Direnen Engelsiz Spor Kulübü (İZDESK) Başkanı Funda Doğan Kapukıran da tüm öğrencileri kutlayarak küçük yürekleriyle böylesine büyük bir projeye destek verdikleri için teşekkür etti. Engelli sporcular adına konuşma yapan Ayşen Coşkun da, bu araç sayesinde hayata daha da bağlanacaklarını söyledi.

BAKIM VE BENZİN MASRAFI BUCA BELEDİYESİ'NDEN

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz ise, belediye olarak bu işbirliği içinden olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, aracın sürdürülebilirliği için gereken bakım, benzin gibi harcamaların belediyeleri tarafından sağlanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!