Karnaval gibi

Güncelleme Tarihi:

Karnaval gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 00:00

Siyah beyazlılar, erken saatlerden itibaren İnönü’ye akın etti. Binlerce taraftar bayrak ve meşalelerle ortalığı inletti. Kartal Yuvası mağazaları tarihi bir gün yaşadı.

SEZONUN son derbisi öncesi gerek BJK İnönü Stadı, gerekse de Beşiktaş semti tarihi günlerinden birini yaşadı. Ligde zirveyi belirleyecek Galatasaray karşılaşmasına büyük ilgi gösteren siyah beyazlı taraftarlar, 100. yılda yine bir G.Saray maçıyla gelen şampiyonluğu hatırlatacak görüntülere imza attı. Beşiktaşlılar, günün erken saatlerinden itibaren formalarını giyerek stat çevresine gelmeye başladı.

Formalara hücum

Özellikle Köyiçi’nde toplanan taraftarlar, bayraklarla tur atıp gün boyu şampiyonluk şarkıları söyledi. Bu sırada meşalelerin de yanmasıyla siyah beyazlıların adeta şampiyonluk provası yaptığı görüldü. Beşiktaş Kulübü’nün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazaları da derbi öncesi taraftarların akınına uğradı. Stadın altında bulunan mağazalar, karşılaşma saati yaklaştıkça tıklım tıklım dolarken, siyah beyazlı taraftarlar takımlarının forma ve tişörtlerini almak için adeta birbirleriyle yarıştı.

G.Saraylılar doldurmadı

Derbide İnönü Stadı’nın Beşiktaşlılara ayrılan tribünleri de tamamen doldu. Sadece güvenlik nedeniyle eski açık tribünde ve konuk Galatasaraylı taraftarların bulunduğu bölümde boşluklar kaldı. Ligin son derbisini yaklaşık 30 bin sporsever izlerken, sarı kırmızılı taraftarların maça fazla rağbet etmedikleri gözden kaçmadı.

Ayhan Akman’a özel koruma

BEŞİKTAŞ taraftarı ile arası açık olan Galatasaray kaptanı Ayhan Akman için sarı kırmızlı yönetim özel önlem aldı. Özel bir koruma, yaşanabilecek herhangi bir tatsız olaya karşı bu futbolcunun soyunma odalarında da yanından ayrılmadı. Buna karşılık Ayhan ısınmaya çıkınca, kendisini çağıran G.Saray tribünlerini selamlayıp formasındaki armasını öptü ve bu hareketiyle Beşiktaş taraftarlarından büyük tepki aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!