Kaldırın başınızı

Güncelleme Tarihi:

Kaldırın başınızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 23:34

Üzgün futbolcularını tebrik eden tecrübeli hoca, “Önümüzde 8 maç ve 24 puan var. Yenilgileri unutup, hedefe kitlenin. Letonya sınavı bizim için milat olacak. Galibiyete önce inanacaksınız, sonra da başaracaksınız” dedi.

Haberin Devamı

İZLANDA bozgunu sonrası Çek Cumhuriyeti karşısına galibiyet parolasıyla çıkmıştık ama evdeki hesabımız çarşıya uymadı. Yenilgi tüm hesapları bozdu ve grupta sonunculuğa puansız olarak demir attık.
Kadıköy’deki maç sonunda ise Milli Takım soyunma odası matem yeri gibiydi. Moraller bozuktu, ağızları bıçak açmıyordu. Fatih Terim, futbolcularının yanına geldiğinde onların üzgün olduğunu gördüğü ve “Letonya maçı bizim için milat olacak. O 90 dakikadan galibiyetle ayrılacağız. Kaldırın kafanızı” diye konuşmaya başladı.

“SİZ YETER Kİ BÖYLE OYNAYIN”

HOCANIN sesi, soyunma odasının duvarlarında yankılanıyordu. Fatih Terim, futbolcularını ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik etti. Kısa bir kritiğin ardından, oyuncularına karşı konuşmasını sürdürdü:
“İzlanda maçında ortaya konan futbolu eleştirmiştik. Ancak, bu kez iyi oynadınız. Siz yeter ki böyle devam edin. Önümüzde 8 maç ve 24 puan var. Kimse başını öne eğmeyecek. İnanacaksınız ve başaracaksınız. Bu yenilgileri artık geride bırakın, unutun. Önünüze bakın. Avrupa Şampiyonası’na gideceksiniz ve bunun için canla, başla mücadele edeceksiniz.”

Haberin Devamı


Hollanda zaferinden bile daha değerli

Avrupa Şampiyonası için iddialı konuma geldiklerini belirten Çek medyası, en zorlu deplasmandan 3 puanla döndüklerini ve bunu hak ettiklerini yazdı.

ÇEK basını, Türkiye galibiyetine geniş yer ayırdı. Blesk gazetesi, “Çeklerin dönüşü” başlığını kullandığı haberde, Sivok ve Dockal’ın golleriyle çok önemli bir galibiyet aldıklarını yazdı.
Gazete, 37. dakikada Arda Turan’ın Vacha’nın müdahalesiyle yerde kaldığı ve hakem Jonas Eriksson’un penaltı kararı vermediği pozisyonla ilgili internet sitesinde anket yaptı.
Yapılan ankette 766 kişi “Penaltıydı”, 198 kişi “Penaltı değildi” seçeneğini seçerken, 109 kişi ise pozisyonun tartışmaya açık olduğu görüşünü savundu.
Novinky gazetesi, Türkiye karşısında Çek Cumhuriyeti’nin, Hollanda maçında aldığı galibiyetten bile daha değerli bir galibiyet elde ettiğini yazdı.

Türkiye’yi fethettik

Denik gazetesi de “Çekler, Sivok ve Dockal ile Türkiye’yi fethetti” başlığını kullanırken, Dnes gazetesi ise “Zafer Çeklerin” başlığını atarken, gruptaki ilk maçta Hollanda’yı mağlup eden takımlarının, Türkiye’yi de yenerek elemelere iyi bir başlangıç yaptıklarını vurguladı. Orhan SENCER/DHA

Haberin Devamı


TALiHSiZ TÜRKiYE

UEFA’nın resmi internet sitesi, Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 mağlup olduğu maçın haberini, “Talihsiz Türkiye” başlığıyla yayınladı. Maçın 8. dakikasında golümüzü atan Umut Bulut ise maç sonrası UEFA’ya yaptığı açıklamada, “Taraftarımızdan özür diliyoruz. Bu yenilgiyi hak etmedik” dedi.


Türk futboluna kimse tıklamıyor!

FUTBOLUMUZDA baş gösteren kötü gidişat, İspanyolların gözünden kaçmadı. İnternet basınının spor servisleri Türk futboluyla ilgili tıklamadan şikayetçi oldu. Ay yıldızlı ekibin Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı mağlubiyet, Türkiye’yi haber bazında Azerbaycan ve Andorra seviyesine indirdi. Özellikle Azerbaycan’ın İtalya deplasmanında 2-1 mağlup olması İspanyolların daha fazla ilgisini çekmeyi başardı.

O eski ruh artık yok

İspanyol gazeteler, Türkiye’nin mağlubiyetini son sayfalarda küçük haber şeklinde vermeyi tercih etti ve futbolumuzun ruhunun yok olduğu fikrinde birleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!