İşte Florya gerçeği

Güncelleme Tarihi:

İşte Florya gerçeği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:43

Otorite boşluğu Galatasaray'daki en büyük sorun olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

İtalyan hoca, “Ben teknik direktörüm” diyerek Metin Oktay Tesisleri içinde başka bir konuya dahil olmak istemedi. Ortaya çıkan tablo sonrası oyuncular geride kalan iki sezonun aksine artık bir hayli rahat ve serbestler.

G.SARAY yönetimi sportif direktör arayışında. İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan geçici de olsa bu göreve atandı. Ancak Arıboğan bu görevi Ocak ayına kadar sürdürecek. Florya’daki en önemli sorun ise otorite boşluğu. Mancini, “Ben teknik direktörüm. Benim işim sadece yeşil saha ve alınacak sonuçlar. Saha dışına karışmam” diyerek Florya’da başka bir konuya dahil olmak istemiyor. Bunun en güzel örneği de Terim’in görevi zamanında hazırlanan Florya Metin Oktay Tesisleri’nde G.Saray Teknik Direktörü’nün konaklaması adına yapılan villada gizli...

Haberin Devamı

YÖNETİM DE DURUMUN FARKINDA

FLORYA’da mesai harcayan Fatih Terim adına yaptırılan bu villa, hocanın ayrılığı sonrasında Mancini’ye tahsis edilmişti.
Mancini, “Bu tesis size ait. Burada kalabilirsiniz” teklifine ise “Benim şu anda kendime ait bir odam var ve yakında ev tutacağım. Ben evimde mutlu olurum. Burada kalamam” diyerek cevap verdi. Böylece sahip olduğu profesyonellik çizgilerini net olarak çizdi.
Mancini’nin sahip olduğu Avrupai anlayış var. Ancak bu durum tesislerde otorite boşluğunun yaşanmasına neden oldu. Çünkü G.Saraylı futbolcular, son dönemde geride bıraktıkları iki sezondur Florya’da hiç olmadığı kadar rahat ve serbestler. Şu an bir başı boşluk hakim. G.Saray kulübü yetkilileri de Florya’daki en büyük sorunun farkında...

İLK HAMLE DERBİ SONRASI YAPILDI

VE nitekim Fenerbahçe derbisi sonrası gerçekleşen kriz masasında çıkan acil eylem planında Lutfi Arıboğan’ın Florya’dan sorumlu isim olarak atanmasının da sebebi bu...
Başkan Ünal Aysal, geçiş döneminde Florya’nın tüm mesuliyetini futbol direktörü atanana dek Lutfi Arıboğan’a vermiş durumda... Ocak ayına kadar İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’ın bu görevi yürütmesinin yanı sıra futbol direktörü için adayları belirlemeye başlamasının da nedeni burada gizli.
Yönetim, idari açıdan disiplini sağlaması adına oluşan otorite boşluğunu da futbol direktörlüğü koltuğuna yakın dönemde oturtacağı kişi ile ortadan kaldırmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Yekta için sıradalar

G.SARAY ile sözleşmesi Mayıs 2015’te sona erecek olan Yekta Kurtuluş için Anadolu kulüpleri sıraya girdi. Kasımpaşa’dan 4.5 milyon Euro’ya alınan Yekta’ya Ocak ayındaki transfer dönemi için Çaykur Rize, Bursaspor ve Torku Konyaspor’un talip olduğu ortaya çıktı.

Arıboğan: Takıma destek için Florya’dayım

G.SARAY Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, son 2 yıllık yapılanma içerisinde kendisine bağlı olarak çalışan birimlerden birinin de futbol direktörlüğü olduğunu söyledi. Farklı bir görevinin olmadığını kaydeden Arıboğan, “Galatasaray şu an bir geçiş döneminde. Bu sorumluluk, yeni teknik direktörün yabancı bir ülkede yeni bir takımla yaşadığı adaptasyon döneminde benim oraya verdiğim destekten ibaret” dedi.

Haberin Devamı

Favori Erdal Keser plase CUneyt Tanman

Futbol direktörlüğü görevi için G.Saray yönetiminin düşündüğü isimler belli oldu. Gerets döneminde antrenörlük yapan Erdal Keser, liste başında...

OCAK ayında bir futbol direktörü transferi ile Florya’yı güçlendirecek olan Galatasaray yönetimi çalışmalara başladı. Adaylar konusunda Başkan Ünal Aysal ile fikir alışverişleri başladı. Sarı kırmızılı camiayı çok iyi tanıyan ve futbol kökenli, Galatasaray formasını terleten bir büyüğün, Florya’ya futbol direktörü olarak göreve getirilmesi adına düğmeye basıldı.

YILBAŞINA KADAR

İki aylık süre boyunca Florya’nın sorumluluğu Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’a yüklenirken, yılbaşında futbol direktörlüğü görevi için geçmişte başarılı olan teknik direktör Erik Gerets döneminde antrenörlük görevi yapan Erdal Keser ismi ön plana çıktı.

Haberin Devamı

YÖNETİM DÜĞMEYE BASTI

BU görev için üst düzey olgunlukta ve futbolcuların da saygı duyacağı bir isim peşinde koşan yönetim Erdal Keser’i ciddi anlamda düşünmeye başladı.
Sarı kırmızılı yönetimin şu anda yalnızca kendi içerisinde fikir alışverişi düzeyinde yürüttüğü futbol direktörlüğü görevi için bir diğer alternatif ismi ise Cüneyt Tanman oldu...

Ronaldo’dan Drogba’ya övgü geldi

DROGBA’ya bir övgü de Ronaldo’dan... Dünya futbol tarihinin en önemli golcülerinden biri olarak kabul edilen Ronaldo, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, “Didier Drogba, muhteşem bir golcü. Bana göre dünya tarihinin en önemli santraforlarından bir tanesi. O gerçekten muhteşem bir golcü. Aynı zamanda herkese örnek olması gereken bir profesyonel. Hırsı ve profesyonel yaşamı ile Galatasaray’da da başarılı bir grafik çiziyor. Ve her hareketi ile de kalitesini gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!