İngiliz futbolundan eşcinsellere destek

Güncelleme Tarihi:

İngiliz futbolundan eşcinsellere destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 11:22

İngiltere Futbol Federasyonu, tabuları kırmak ve eşcinselliğini itiraf edecek Premier League oyuncularına destek sözü verdi.

Haberin Devamı

İngiliz futbolunda eşcinsel olduğunu açıklayan ilk futbolcu olan Justin Fashanu’nun yaşadığı olumsuzlukları örnek alan federasyonun bugünün yıldızları için güvenli bir platform sağlayacağı ifade edildi.

Wembley Stadında düzenlenen bilinçlendirme konferansında söz alan Adrian Bevington yaptığı açıklamada, “'Biz herhangi bir oyuncu cinsellik konusunda açık olmak istiyorsa, o zaman federasyon ile birlikte buna tam destek sağlamak istiyoruz. Biz futbolun kültürü içinde bunun da olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein ise, ayrımcılık ya da önyargı korkusu olmadan, lezbiyen, eşcinsel, biseksüel ve transseksüel topluluklara aktif olarak dâhil edilebilir bir ortam yaratmak için altı maddelik bir eylem planı için onay verdi.

Haberin Devamı

Bu girişim sayesinde, her türlü ayrımcılığın önüne geçmek için eğitim programları düzenleneceği ve soyunma odasının duvarlarında önemli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tüm ülke genelinde profesyonel kulüplere gönderilmek üzere farkındalık posterleri yaptırılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!