Hürriyet şikenin belgesini buldu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet şikenin belgesini buldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 16:50

Malatyaspor’un eski yöneticilerinden Ali Cengiz, "Lig biter bitmez federasyona şike yapıldığı iddasıyla müracaat ettik. Bugün Hürriyet Gazetesi olayın belgesini de buldu. Futbolun ahlak ve namusu kirlenmek üzeredir" dedi.

Haberin Devamı

Ali Cengiz, "Biz lig biter bitmez Federasyona şike yapıldığı iddasıyla müracaat ettik. Bugün Hürriyet Gazetesi bu olayın belgesini de buldu. Bu aşamadan sonra artık Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin ile Futbol Federasyonu devreye girmelidir. Futbolun ahlak ve namusu kirlenmek üzeredir. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Biz lig bittikten sonra yapılan genel kurulda yönetime aday olmadık. Şu an başka bir yönetim var. Bu arkadaşlarımız bu konunun üzerine mutlaka ciddiyetle gitmelidir. Malatyaspor küme düşürülmüştür. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır" dedi.

KULÜP BAŞKANI KARADAĞ: OLAYI ARAŞTIRIYORUZ

Son genel kurulda Malatyaspor başkanlığına seçilen Haşim Karadağ da, "Konuyla ilgili iddalar var. Biz şu an olayı öğrenmeye çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içinde açıklama yapacağız. Malatyaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.

MECLİSE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERİLECEK

Malatya CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Hürriyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Büyük bir olayı ortaya çıkardı. Konuyu meclise taşıyacağım. Malatyaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu tür olaylar Türk sporuna büyük bir darbe vurur. İlgili ve yetkili kişiler hemen harekete geçmelidir" dedi.

SENKERİK’İN KONUŞMASI YASAKLANDI

Haberde ismi geçen 3 çek futbolcudan sadece Senkerik Malatyaspor’da kaldı. Halen Isparta’da kampta bulunan ve demeç vermesine Malatyaspor yönetimi tarafından izin verilmeyen Senkerik Gaziantepspor maçında oyuna ikinci yarıda girmiş, Masek ve Homola ise ilk 11’de yer almıştı.

YEREL GAZETECİLER: ÇEK FUTBOLCULAR OYNAMADI

Malatya’daki yerel Er Tv’nin Spor Müdürü Mehmet Türel, "Homola ve Masek maç içinde kendilerinden beklenilen performanstan çok uzaktılar. Masek, ceza alanı içinde bazı pozisyonlarda çok acemice davranışlar sergiledi. Toth da son haftaya kadar takımın en iyileri arasında olmasına rağmen, Antep maçında bir varlık gösteremedi" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının olayın araştırılması için harekete geçecekleri ve imza kampanyası başlatacakları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!