Hemen seçim olmalı

Güncelleme Tarihi:

Hemen seçim olmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

"Teftiş Kurulu’nun raporunu inceledim. Delegelerin 115’i dilekçelerinde seçimli genel kurul istiyor. Yani, oylama yapılmadan direkt seçim olacak."

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu’nun mart ayında yapılması beklenen olağan genel kurulunun, milli maçlarla bir bağının olmadığını vurgulayarak "Devlette olan sürekliliğin esası Futbol Federasyonu’nda da geçerlidir. Ayrıca sahada oynayacak kişiler federasyon başkanı ve yöneticiler değil, futbolculardır. Seçimlerin milli maça olumsuz etkisi olmaz" dedi.

9 Ocak’tan itibaren

Genel kurulun toplanabilmesi için 97 imzanın geçerli olduğunu belirten Şahin "Teftiş Kurulu raporunu inceledim. 97 imza, seçimli genel kurul istiyor. 18 imzada ise eksiklikler var. Bu demektir ki, delegelerin 115’i seçimli genel kurul istiyor. 9 Ocak itibarı ile 60 gün içerisinde Futbol Federasyonu’nun seçimli genel kurul yapması gerekiyor. Delegeler dilekçelerinde özellikle seçimli genel kurul diyor. Yani seçim için oylama yapılamaz, direkt seçim olacak" ifadesini kullandı.

Derhal tarih belirlenmeli

Futbol Federasyonu’nun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Mehmet Ali Şahin, "Benim, onlara tavsiyem şu; Hukukun gereklerini yerine getirsinler, hemen seçim için düğmeye bassınlar ve tarihi belirlesinler. Sonra da delegeye sorsunlar. Ben mi, başkası mı? Oradan çıkacak sonuca göre hareket etsinler. Ben sırf Türkiye’nin itibarı sarsılmasın, müdahale var demesinler diye olaya karışmadım.

Kongreye ben davet etseydim, orada seçim oylanırdı. Ama delege seçim istedi. Delegenin isteğini yerine getirsinler" yorumunu yaptı. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki günkü Tiflis gezisi sırasında Milli Takım’ın Gürcistan ile oynadığı hazırlık maçına gitmeme nedenini "gribim" diye açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!