Grekoromende lider Ankara Aski Spor

Güncelleme Tarihi:

Grekoromende lider Ankara Aski Spor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 14:51

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele eden Ankara ASKİ Spor Grekoromen Güreş Takımı, ilk müsabakasında Hırvatistan'ın Lika takımını 6-1, ikinci maçında da Ukrayna şampiyonu Azovmash'ı 5-2 yenerek grup lideri oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası müsabakalarına Türkiye şampiyonu Ankara ASKİ Spor'un yanı sıra Ukrayna'nın Azovmash, Rusya'nın Novosibirisk, Polonya'nın MKZ Unia, Romanya'nın Loveç, Hırvatistan'dan Lika ve Sırbistan'ın Partizan kulüpleri katıldı.

İkişerli grup sistemiyle yapılan müsabakalarda Ankara ASKİ Spor, Ukrayna'nın Azovmash ile Hırvatistan'ın Lika takımıyla (B) Grubu'nda mücadele etti.

Ankara ASKİ Spor, ilk maçında Lika takımıyla yaptığı müsabakayı 6-1 kazandı. Bu karşılaşmada Ankara ekibinden 55 kiloda Elçin Aliyev, Ivan Lizatoviç'i 3-0 yenerken, 60 kiloda Fuat Aliyev de aynı skorla 3-0 kazandı. 74 kiloda Şeref Tüfenk, Neven Zugaj'ı 3-1, 84 kiloda Nazmi Avluca da Nenad Zugaj'ı aynı skorla 3-1, 96 kiloda Cenk İldem, Hırvoje Savuk'u 3-0 ve 120 kiloda Rıza Kayaalp de Anton Dok'u 3-0 mağlup etti. 66 kiloda Atakan Yüksel Erkanülvan ise Dominik Etlinger'e 3-1 yenildi.

Grubundaki ikinci maçında ise Ankara ASKİ Spor, Ukrayna'nın Azovmash takımına 5-2 üstünlük sağladı.
55 kilado Elçin Aliyev, Yurig Koval'ı 3-0 yenerken, 74 kiloda Şeref Tüfenk, Aleksei Chekalenko'yu 3-1, 84 kiloda Nazmi Avluca, Aleksandr Shishman'ı 3-0, 96 kiloda Cenk İldem de Sergei Rutenko'yu aynı skorla 3-0 ve 120 kiloda Riza Kayaalp ise Aleksandr Cherneckii'yi 5-0 yendi. 60 kiloda Mahmut Görez, Danil Krimov'a, 66 kiloda Atakan Yüksel Erkanülvan da Sergei Krasylnikov'a aynı skorla 3-0 mağlup oldu.

Diğer gruptaki maçlarda ise Sırbistan'ın Partizan takımı ilk karşılaşmasında Polonya'nın MKZ Unia ekibini 4-3 yenmesine karşın, ikinci maçında Rusya şampiyonu Novosibirsk'e karşı mücadeleyi 4-3 kaybetti. Bulgaristan'ın Loveç takımı ise MKZ Unia'yı 6-2 yendi.

Kupa müsabakalarında akşam seansında grup ve yarı final maçları yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!