'Galatasaray cebinizi değil gönlünüzü doyursun'

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray cebinizi değil gönlünüzü doyursun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 10:15

Galatasaray camiası 1991'de yitirdiğimiz 'Taçsız Kral' Metin Oktay'ın doğum gününü unutmadı. 2 Şubat 1936'da dünyaya gelen efsane futbolcunun adına açılan hashtag Twitter'da TT oldu. Binlerce mesaj yazılırken, en çok ilgi gören paylaşım şu ünlü söz oldu: "Galatasaray cebinizi değil gönlünüzü doyursun!"

Haberin Devamı

Bugün, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Metin Oktay'ın 80. doğum günü.

2 Şubat 1936'da İzmir'de dünyaya gelen 'Taçsız Kral' lakaplı Galatasaray efsanesi, 13 Eylül 1991 tarihinde, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği trafik kazası sonucu 55 yaşında hayatını kaybetmişti.

Futbol kariyerine 1952 yılında başlayan Metin Oktay, birer sezon Damlacıkspor, Yün Mensucat ve İzmirspor takımlarında oynadıktan sonra 1955'te Galatasaray'a geldi. İtalya'nın Palermo takımında forma giydiği 1961-62 sezonu hariç, futbolu bıraktığı 1969 yılına dek Galatasaray'da oynadı.

6 KEZ GOL KRALI OLDU
Futbol hayatı boyunca 6 kez gol kralı oldu ve toplamda 217 gollük bir rekora imza attı. Bu rekor 1988 yılında Tanju Çolak tarafından kırıldı. 'Taçsız Kral' olarak anılan Metin Oktay derbi maçlarının büyük golcüsüydü. Ağları delip geçen meşhur golüyle birlikte Fenerbahçe'ye tam 18 gol atan Metin Oktay, Beşiktaş'a da 13 gol attı. A Milli Takım'da da 36 kez oynadı, 19 gol attı.

Haberin Devamı

Futbolculuğunun yanı sıra beyefendi kişiliğiyle de spor tarihinde eşsiz bir yer edinen Metin Oktay, doğum gününde Galatasaray taraftarları başta olmak üzere futbol camiası tarafından unutulmadı.

Galatasaray Kulübü tarafından açılan 'Metin Oktay' hashtagi Twitter'da Trend Topic listesine girdi. Efsane futbolcu hakkında yapılan paylaşımların en çok ilgi göreni ise, "Galatasaray cebinizi değil gönlünüzü doyursun" oldu. İşte o paylaşımlardan bazıları...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!