Filenin Sultanları havada tehlike atlattı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları havada tehlike atlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 09:02

Türkiye saati ile 00:50'de İstanbul-Osaka seferini yapmak üzere kalkan THY'ye ait Kayseri uçağı, kalkıştan 4 saat sonra İslamabad yakınlarında teknik bir arıza nedeniyle tekrar İstanbul'a döndü.

Haberin Devamı

Uçakta, Grand Prix Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı bulunuyordu. Filenin Sultanları'nın uçağının teknik arızanın yanı sıra yaşanan hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'a geri döndüğü de iddia ediliyor. Alınına bilgilere göre Dubai üzerinden yapılan bazı uçuşların da aynı nedenle ertlendiği belirtiliyor.

FİLENİN SULTANLARI BÜYÜK TEHLİKE ATTI / FOTO GALERİ -Celal Demirbilek'in objektifinden

Kayseri uçağının teknik kontrolleri şu anda Atatürk Havalimanı’nda yapılıyor. Dün gece saat 23:00'te Belgrad'a gelen ve yaklaşık 2 saat sonra Osaka uçağına binen Filenin Sultanları, bu gece 00.50'te yeniden 11 saatlik yorucu bir yolculuğa çıkacak.

BU AKŞAM TEKRAR UÇACAKLAR

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bir problem olmadığını ve (A) Milli Takım'ın, bu gece tekrar uçacağını söyledi.

Haberin Devamı

THY'nin sporcuları otele yerleştirdiğini belirten Karabıyık, “Takımı, kıtalar arası uçuşlar nedeniyle maçlardan 4-5 gün önce yollama durumunda kalıyoruz. Etaplar arası durup Türkiye'de kalma fırsatları olmuyor. Bir problem yok, bu gece tekrar uçacaklar” dedi.

Yoğun maç trafiği nedeniyle son günlerde kilometrelerce uçuş yapan ay-yıldızlı ekipte sporcuların, dönüş nedeniyle morallerinin bozuk olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!