Filede ilk derbi Fenerbahçe’nin

Güncelleme Tarihi:

Filede ilk derbi Fenerbahçe’nin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

Sarı lacivertliler, Çiğdem ve Bia’nın etkili oyunuyla sonuca gitti. Bloklarda da üstün olan Fenerbahçe lige derbi zaferiyle başladı.

2006-07 Voleybol Bayanlar Ligi, Dünya Şampiyonası yüzünden ancak bu hafta başlayabildi. Fenerbaheçe, 100. yılında iddialı bir takım kurdu. Geçen sene şampiyonluğu kıl payı kaçıran Beşiktaş’ı ligin ilk maçında 3-1 yenmeyi başardı.

İlk haftalarda belli bir kaliteyi beklemek hata olur. Biz takımlara yeni transfer olan oyuncularla ilgili yorum yapalım.

Beşiktaş geçen seneki kadrosundan genç Eda’yı ve Nuray’ı bırakıp yepyeni bir takım kurmuş. Özellikle pasör Chimil’nin hayal kırıklığı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Genç Eda’nın köşeden oynatılması doğru bir karar gibi gözüküyor. Beşiktaş uzun boylu oyunculardan kurulu ama daha takım olamamış bir kadro. Libero İzolda takımının en istikrarlı oyuncusu olarak göze battı.

Fenerbahçe’de ise Seda’nın Milli Takım’dan sakat gelmesi yüzünden oyun düzeni alt üst olmasına rağmen bu sayede çok blok yaptılar. Pasör Pelin iyi oynuyor. Biraz daha kaptan Özlem’i kullanması takımın yararına olur. Brezilyalı Bia çok yararlı bir oyuncu. Takımın en formda oyuncusu Çiğdem. Her eve lazım bir oyuncu. Dediğim gibi sezonun daha başındayız. İlerde daha kaliteli maçlar izlememiz dileğiyle.

á SALON: Burhan Felek á HAKEMLER: Kadir İlbeyli (**), Hayterttin Durak (**)

á FENERBAHÇE: Pelin (***), Marina (***), Tülin (***), Bia (****), Çiğdem (****), Özlem (***), (Libero Hatice (***), Seda (***))

á BEŞİKTAŞ: Chimil (*), Baylakova (***), Hülya (**), Yeliz (**), Eda (****), Nuray (**), İzolda (libero) (****), Pınar (**),

á SETLER: 25-17, 26-24, 21-25, 25-18

á SÜRE: 92 Dakika (17, 26, 26, 23)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!