Fenerbahçe'nin kaderi Basel'in elinde

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin kaderi Baselin elinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 13:14

Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön elemeden katılacak olan Fenerbahçe, bu turda seri başı olarak kuraya girmek ve daha kolay rakiplerle eşleşmek için İsviçre'den gelecek Basel'in şampiyonluk müjdesini bekliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Zenit, PSV Eindhoven ve Lyon gibi dünya devleri ile eşleşmemek için tek şansı İsviçre Ligi'nde Basel'in şampiyonluğa ulaşması...

Peki neden F.Bahçe'nin kaderi Basel'in elinde?

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ülke sıralaması formatına göre Avrupa liglerini ikinci bitiren takımlar kontenjanından 10 takım yer alıyor. Bu takımlar puanlarına göre sıralanıyor ve ilk 5 takım seribaşı diğer 5 takım ise ikinci torbada yer alıyor. Fenerbahçe ise kupaya dahil olacağı 3. Tur'da 10 takım arasında diğer takımların puanları değerlendirildiğinde ya beşinci ya da altıncı sırada yer alacağı kesin...

İşte bu sorunun cevabı Basel'e bağlı... Basel kendi liginde ikinci olursa bu değerlendirmeye dahil olacak ve puanı Fenerbahçe'den daha yüksek olduğu için beşinci sıraya yerleşecek ve Fenerbahçe'yi ikinci torbaya atacak. Bu da demek oluyor ki yukarıda saydığımız 4 takımlar (Basel, Olympique Lyon, PSV Eindhoven, Metalist Kharkiv, Zenit) Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri olacak.

İsviçre Ligi'nde son durum

İsviçre Ligi'nde sezonun bitimine 2 hafta kala66 puanla lider Basel, 63 puanlı takipçisi Grasshoppers'ın 3 puan önünde bulunuyor.

Haberin Devamı

Özetleyecek olursak;

Basel şampiyon olursa Fenerbahçe'nin şu anda kesinleşen muhtemel rakipleri:

FC Nordsjaeland(Danimarka), Zulte Waregem(Belçika), Grasshoppers(İsviçre), Salzburg (Avusturya), Yunanistan Ligi Şampiyonlar Ligi play-off grubunu lider bitiren takım ( Bitime iki hafta kala PAOK 10 puan'da, Atromitos ve PAS Giannia 7'şer puanda ve Asteras Tripolis 5 puanda...)

Basel İsviçre Ligi'ni ikinci bitirirse Fenerbahçe'nin rakipleri:

Lyon(Fransa), Zenit (Rusya), PSV Eindhoven(Hollanda), Metalist Kharkiv(Ukrayna), Basel (İsviçre)

https://twitter.com/hkoyuncuoglu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!