Fenerbahçe 75-69 Galatasaray Medical Park

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 75-69 Galatasaray Medical Park
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 16:16

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonun belli olacağı play-off final serisinin ilk maçında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 75-69 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Serinin ikinci maçı 14 Nisan Cumartesi günü saat 18:00’da bir kez daha Caferağa Spor Salonu'nda oynanırken, üçüncü maç ise 17 Nisan Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20:00’de başlayacak.

Karşılaşmanın en skorer oyuncuları 20'şer sayı atan Fenerbahçe'li Angel ile Galatasaraylı Tina Charles oldu. Sarı kırmızılı takımın yıldız oyuncusu Fowles ise 19 sayı 14 ribaunt ile double double yaptı. Fenerbahçeli Cappie Pondexter, attığı 17 sayı ile dikkatleri üzerine çeken bir diğer oyuncu oldu.

KARŞILAŞMADAN KARELER - Semih Bahadır'ın objektifinden

MAÇTAN NOTLAR

Tempolu başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Galatasaray Medical Park, Tina Charles ve Diana Taurasi ikilisiyle sayılar buldu. Angel McCoughtry ile maçtaki ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler karşısında boyalı alanı iyi kullanan Sarı Kırmızılılar, 5.dakikada skoru 6-12’ye getirdi. Hücum ribaundlarında etkili olan rakibini savunmasıyla durduran Fenerbahçe, Pondexter’ın da hızlı hücumları sayıya çevirmesiyle farkı 1 sayıya indirdi (15-16). İlk periyotu da Galatasaray Medical Park 15-17 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk iki dakikası Epiphanny Prince ile Cappie Pondexter’ın karşılıklı sayılarıyla başlarken, Zane Tamane’nin de turnikesiyle skora denge geldi (19-19). Alan savunmasına karşı iyi hücum eden Fenerbahçe, Zane Tamane ve Birsel Vardarlı’nın sayılarıyla farkı 7 sayıya çıkarttı (28-21). Ancak Pondexter’ın sayılarına Taurasi ile karşılık veren Galatasaray Medical Park, ilk yarının tamamlanmasına 1 dakika kala farkı 3 sayıya indirdi (33-30). Mücadelenin ilk yarısını da Sarı Lacivertliler 33-30 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, Birsel, Nevriye ve McCoughtry üçlüsüyle sayılar üreten Fenerbahçe, 24.dakikada durumu 42-36’ya getirdi. Tina Charles ile Sylvia Fowles’a top indirerek ilk dakikalarda hücumları değerlendiren Galatasaray Medical Park, savunmadaki direncini de arttırdı. Son bölümde Ivana Matovic ve Zane Tamane ikilisiyle boyalı alanda üstünlüğü eline alan Fenerbahçe, periyotu da 7 sayı farkla 54-47 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Tamane ve Matovic ikilisiyle pota altındaki etkinliğini sürdüren Sarı Lacivertliler, 34.dakikada skoru 59-51’e getirdi. Alan savunmasına dönen Galatasaray Medical Park, Şaziye İvegin, Tina Charles ve Epiphanny Prince üçlüsüyle bulduğu sayılarla farkı 3 sayıya indirdi (61-58). Birsel ve Taurasi’nin karşılıklı üçer sayılık basketleri sonrasında Sarı Kırmızılılar, Fowles’ın da pota altı tipiyle durumu 68-67’ye getirdi. Cappie Pondexter’ın basketi sonrasında alan savunmasına dönen Galatasaray, Taurasi ile Bahar ikilisiyle hücumları değerlendiremedi. Bitime 13 saniye kala Angel McCoughtry’nin turnikesiyle durumu 74-69’a getiren Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan da 75-69 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Maça büyük ilgi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Play-Off Final Serisi ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya gelirken, maça sarı-lacivertli taraftarların ilgisi yüksek oldu. Caferağa Spor Salonu'nda yapılan maça sezon başından beri yapılan uygulama kapsamında Galatasaray taraftarları alınmazken, Fenerbahçe taraftarları salonu doldurdu. Yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek veren Fenerbahçe taraftarları, maç öncesi takımlarını tribüne çağırarak motive etmeye çalıştılar.

Taraftarlardan maç öncesi çağrı

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi olaysız bir maç geçmesi için tezahüratla çağrıda bulundular. Karşılaşma başlamadan önce toplu olarak, “Sahaya hiçbir şey atılmayacak” şeklinde tezahürat yapan taraftarlar, olaysız bir maç geçmesi için çaba sarf ettiler. Ayrıca, güvenlik güçleri de karşılaşma öncesi salon içinde önlem aldı ve tribünün ön bölümünde kalkanlı çevik kuvvet polislerinin olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminden büyük destek

Bu önemli karşılaşmayı Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun 7 üyesi de salonda takip ederek takımlarını destekledi. Karşılaşmayı Fenerbahçe yönetiminden Ali Koç, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Yasemin Merçil, Serhat Çeçen, Ömer Temelli ve Hakan Dinçay protokol tribününden takip etti. Galatasaray'da ise karşılaşmayı izlemeye gelen tek yönetici Ali Gürsoy oldu. Ali Gürsoy'un sarı-lacivertli yöneticilerle samimi bir şekilde sohbet ettiği görüldü.

İki takım arasında bu sezonki 6. maç oldu

Kadınlar basketbolunun iki önemli ekibi Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park, TKBL Play-Off Final Serisi'nin ilk maçını oynarlarken, bu mücadele iki ekibin bu sezonki 6. maçı oldu. Galatasaray Medical Park'a karşı bu sezonki 6. maçında 4. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, normal sezondaki 2 maç ve FIBA Kadınlar Ligi Sekizli Finali'ndeki grup mücadelesinin ardından bugün de gülen taraf oldu. Sarı-kırmızılılar ise rakibine karşı Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası finalini kazanarak kupaları müzesine götürmüştü.

Haberin Devamı

Taurasi'ye küfürlü tepki

Galatasaray Medical Park'ın ABD'li oyuncusu Diana Taurasi, maçın devre arasında Fenerbahçeli taraftarlarının küfürlü tepkilerine hedef oldu. İlk yarının tamamlanmasının ardından saha içinde ısınan Taurasi'ye tribünlerden İngilizce küfürler edildi.

Saha içinde gerginlik

Karşılaşmanın son çeyreğinde Fenerbahçe'den Matovic ile Galatasaray'dan Fowles ve Charles saha içinde tartıştılar. Matovic ile Fowles'ın birbirlerine sert müdahalesi sonrası tartışma çıkarken, tartışmaya dahil olan Charles ile Matovic arasında itişme oldu. Araya giren oyuncular Matovic ve Charles'ı uzaklaştırırken, gerginlik Matovic ile Fowles arasında devam edince her iki oyuncuya da hakemler tarafından teknik faul çalındı.

Haberin Devamı

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz – Halil Baldemir – Ziya Özorhon

FENERBAHÇE (75): Zane Tamane 13 (8 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 14 (2 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer (3 ribaund- 2 asist), Nevriye Yılmaz 3 (8 ribaund), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 17 (4 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (9 ribaund- 4 asist).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (69): Epiphanny Prince 11 (2 ribaund- 2 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 3 asist), Işıl Alben (3 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 12 (2 ribaund- 5 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund- 1 asist), Tina Charles 20 (7 ribaund- 4 asist), Sylvia Fowles 19 (14 ribaund)

1.PERİYOT: 15-17
2.PERİYOT: 18-13
3.PERİYOT: 21-17
4.PERİYOT: 21-22

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!