Eski Kartal Letschkow'a hapis şoku

Güncelleme Tarihi:

Eski Kartal Letschkowa hapis şoku
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2013 00:23

Dönemin en iyi orta saha oyuncularından eski Beşiktaşlı Letschkow, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı

ABD’de düzenen 1994 Dünya Kupası’nda Bulgaristan formasıyla attığı golle Alman Milli Takımı’nı yıkan isim olarak tarihe geçen, dönemin en iyi orta saha oyuncularından biri olan Jordan Letschkow’a hapis yolu göründü. Futboldan sonra siyasete atılan ve Sliven Belediye Başkanı seçilen emekli futbolcu, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezası aldı.

Vergi memurlarına baskı yaptığı belirtilen Letschkow ile ilgili iddialar bununla sınırlı değil. Eski Beşiktaşlı’nın, 290 bin Euro’luk bir meblağı kendi hesabına geçirdiği mahkemece tespit edildi.

‘SUÇLAMALAR POLİTİK’

LETSCHKOW karara itiraz edeceğini açıklarkan, suçlamanın ardında politik ve ekonomik sebepler yattığını vurguladı. Emekli futbolcu 2003-2011 ve 2011-2012 dönemlerinde belediye başkanlığı görevini yürütmüştü.

Haberin Devamı

Kariyerinin son yıllarını Beşiktaş’ta geçiren ve Letschkow, yönetimi ile problemler yaşadı.  Teknik direktör Benjamin Toshack ile kavga edip kulübü terk etti. UEFA, başka takımlara transferine izin vermediğinden Letschkow, 2001’e kadar futbol oynayamadı. 1 sezon FC Sliven’de oyuncu-teknik direktör olarak forma giydi ve futbolu bıraktı.

SAHADAN CEZAEViNE

Kariyerini bitirdi

TANJU ÇOLAK

1994 yılında İstanbulspor’da top koştururken kaçak Mercedes davası nedeniyle Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yakalandı. 23 ay hapis yattı, futbola dönemedi.

Vergi kaçakçılığı yaptı

GUUS HiDDİNK

F.Bahçe ve Milli takımı da çalıştıran teknik adam, vergi kaçakçılığı yaptığı için 6 ay hapis cezası aldı ancak 45 bin Euro ödeyerek serbest kaldı.

Ringlerin hırçın ismi

MiKE TYSON

TECAVÜZDEN 6 yıl, kavgadan 1 yıl ve uyuşturucudan toplum servisi cezaları alan Tyson, son yıllarında agresifliğiyle konuşuldu.

Cinayete teşebbüs

Ugueth Urbina

CİNAYETE teşebbüsten 12 yıl hapis cezası aldı. 5.5 yıl sonra serbest bırakıldı.

6 yıl hapis cezası aldı

Giorgi Demetradze

GÜRCÜ futbolcu, gasp-tan ceza alan oyunculardan. Giorgi Demetradze tam 6 yıla mahkum edilmişti.

Silahlı soyguna katıldı

Hank Thompson

SOYGUNA katıldığı için10 yıl hapis cezası aldı. Daha sonra aldığı bu ceza 3 yıl zorunlu servise çevrildi.

Haberin Devamı

Futbolda sendikalaşma

FUTBOL Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen) Başkanı Rahim Zafer, teknik direktörler Tayfur Havutçu, Bülent Uygun, Ümit Özat, Mutlu Topçu ve Ergün Penbe gibi önemli isimlerin sendikaya katılacağını söyledi.

Ankara’da 9 Ocak’ta yapılan genel kurulda Futbol-Sen’in başkanlığına seçilen Rahim Zafer, takımların kamp yaptıkları dönemde Antalya’da örgütlenme çalışmaları yaptıklarını dile getirerirken, “Futbol takımı çalışanları dışında seminer için Antalya’da bulunan teknik direktörlerimizle de bir araya geldik. Çok olumlu yaklaştılar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!