Engin Kratzer: Otellerin tenise katkısı

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Otellerin tenise katkısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1999 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

TÜRK Tenisini Eğitim ve Geliştirme Vakfı (TÜTEGEV), 2000 yılında Türkiye'de organize edilecek para ödüllü uluslararası bayan ve erkek turnuva takvimini yayınladı. Bayanlar yurt dışına çıkmadan 8 hafta boyunca yabancı tenisçilere karşı oynama fırsatını bulacaklar. Örneğin dünya bayanlar sıralamasında (WTA) 500'lerde bulunan Gülberk Gültekin veya 800'lerde olan İpek Şenoğlu, Büçke Yavuz, Duygu Akşit Oal gibi tenisçilerimizin kendi ülkelerinde oynama avantajını iyi kullanarak puan toplaması gerekiyor. Bu oyuncularımızın daha evvel de başarılı oldukları bu 10 bin dolarlık turnuvalarda final oynamaları hatta şampiyon olmaları pekala mümkündür. Bunu gerçekleştirebilirlerse WTA klasmanlarını en az 150 ile 200 sıra birden yükseltebilirler.

Erkeklerde ise 12 haftalık bir turnuva programı açıklanmış. İlk dört haftalık maraton mayıs ayında güneyde. ALİBEY, KİRİŞ WORLD ve SİRENE gibi tatil köyleri, kortlarını yabancı ve Türk tenisçilerinin hizmetine açacaklar. Bu tür faaliyetlere genelde Amerika Florida'da rastlıyoruz. Bu örnekten çok yararlanmamı z mümkün. Ümit ederiz ki, bu oteller bizim yerli tenisçilerinden konaklama ve yemek masrafı almazlar. Ancak o zaman tenisimize tam destek vermiş olurlar.

Genel uluslararası turnuva tablosuna baktığımızda bayan ve erkeklere toplam yirmiye yakın turnuva açıklanmış. Bu sayı maalesef tenisimizin gelişmesi için çok az. Örneğin, güneyde sadece 6-7 turnuva olması, bu sezon başarılı organizasyonlar yapan Mersin Kulübü'nde turnuva olmaması, yıllardır Türk tenisine birçok şampiyon yetiştiren Ankara Tenis Kulübü'nün bu programda yer almaması tenisimizi olumsuz etkilemekte. TÜTEGEV'in programında yer alan olumlu bir etkinlik ise Türkiye-Yunanistan arasında dostluğu destekleyen birçok ikili karşılaşmanın Ağustos-Eylül aylarında organize edilmesi.

14 YAŞ TÜRKİYE TENİS LİGİ

14 yaş Türkiye tenis liglerinin yeniden başlamasını olumlu karşılıyoruz. Bu etkinlik çeşitli açılardan yorumlanabilir. Önemli olan bir-iki nokta üzerinde duralım; 14 yaş, teniste bir dönüm noktasıdır. Çocuklar performans tenisine ilk ciddi adımlarını bu yaşta atmaktadırlar. Takım maçlarının gereklerini de bu yaşta öğrenmekteler. Çünkü günümüzde uluslararası takım maçları artan bir ilgi görmektedir. ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) ve ETA (Avrupa Tenis Birliği), takım turnuvalarının sayısını yükseltiyorlar. Bizim de geleceğin Davis Kupası (erkek), Federation Cup (bayan) takımlarımızın çekirdeğini bu 14 yaş gençleri teşkil edecektir. Bunun için 14 yaş ligi geliştirilerek devamının yararlı oyacağına inanıyoruz.

14 YAŞ TÜRKİYE TENİS LİGİ SONUÇLARI

BAYANLAR: 1.ENKA, 2.TED, 3.ODTÜ; ERKEKLER: 1.TED, 2.ENKA, 3.Yeşilyurt.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!