Engin Kratzer: Hakemsiz şampiyona

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Hakemsiz şampiyona
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2000 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Sertifikalı hakemlerimiz Kemer Country Kulübü turnuvasında görev almadı. Federasyon yetkilileri, Büyükler Türkiye Şampiyonası'na sertifikalı hakemlerin gelmesini sağlayacaklardı. Çünkü federasyonunun birinci görevi faaliyetleri organize etmektir.

FERDİ Türkiye Büyükler Tenis Birinciliği, geçtiğimiz hafta Kemer Country tesislerinde oynandı. Federe kulüp statüsüne alınan Kemer Country Kulübü bir hafta boyunca ülkemizin en iyi bayan ve erkek tenisçilerini ağırladı. En prestijli ulusal etkinliğine bu kez katılım hayli yüksekti. Ne yazık ki, turnuvaya gölge düşüren en önemli konu; ulusal ve uluslararası sertifikalı hakemlerimizin hiç birinin kule hakemi olarak görev almaması oldu. Bütün maçları iyi niyetli fakat tecrübesiz gençler yönetti. Bu durum maçlarda gerginliğe, dolayısıyla oyun kalitesinin zaman zaman düşmesine neden oldu. Federasyon yetkilileri, Büyükler Türkiye Şampiyonası'na sertifikalı hakemlerin gelmesini maddi ve manevi olarak sağlayacaklardı. Çünkü federasyonun birinci görevi faaliyetleri organize etmektir.

Tek erkekler final maçında Efe Üstündağ, etkili servis-vole oyunu ile Erhan Oral'ı iki sette yenerek 2000 yılının Türkiye Şampiyonluğu ünvanını aldı. Kendisini birinciliğine ve sportmence mücadele ettiğinden tebrik ederiyoruz.

Tek bayanlarda ise yılların iki ezeli rakibi Duygu ve Gülberk Gültekin (TED) karşılaştı. Geçen yılın şampiyonluk maçını Duygu'ya kaybeden Gülberk bu maçta daha hırslı oynayarak rövanşı iki sette kazandı. Tahmin ediyorum bu şampiyonluk Gülberk'in özgüvenini geri getirecektir.

KÜLTÜRPARK ŞAMPİYON

Yoğun uluslararası etkinliklerinden dolayı ancak bu yazıda değinebildiğimiz diğer bir önemli ulusal organizasyon İzmir Kültürpark Kulübü'nde gerçekleşti. Kültürpark kortlarında kulüplerarası birinci lig erkekler tenis play-off müsabakaları oynandı. Birinci devre sonucunda 6 takımın (Kültürpark, TED, ENKA, Taç, Atk, K.Yaka) finale kaldığı play-off'ta İzmir Kültürpark Takımı ile geçen yılın Türkiye Şampiyonu TED ekibi şampiyonluk için mücadele ettiler.

Şampiyonluğu son çift maçı belirleyecekti. TED'in oyuncu antrenörü ve Milli takım Coach'u Alaaddin Karagöz ile İsrail'li Oren'den kurulu TED çiftine karşı bu sezon ferdi ve Davis Cup maçlarında üstün performans gösteren Mustafa Azkara ile Kültürpark'ın Rumen oyuncusu Catalin ikilisi karşılaştılar. Çok heyecanlı ve kaliteli geçen maçı Kültürpark kendi seyirci desteğiyle final setini tie breakte (7-6) kazanarak 2000 yılının Türkiye Tenis Ligi Şampiyonu oldu. Kültürpark Kulübü'nü tebrik ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!