Engelli sporcuları üzen hatadan dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Engelli sporcuları üzen hatadan dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 15:46

Kente yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki merkez Aksu ilçesindeki salonda lig maçlarını yapmaları öngörülen Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın ilk karşılaşması şehir merkezindeki Dilek Sabancı Spor Salonu'na alındı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bu yıl evinde yapacağı Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ndeki maçlarını Aksu ilçesindeki antrenman salonunda yapmasını öngörmüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, bahse konu spor salonunun koşullarının spor karşılaşmalarına uygun olmadığı ve engelli seyircilerin ulaşımının çok zor olacağı gerekçesiyle bu karara itiraz etmişti.

Bunun üzerine Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, engelli sporcuların 5 Aralık'ta yapacağı ilk maçı şehir merkezindeki Dilek Sabancı Spor Salonu'na aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu,  bu sorunun Antalya'daki spor salonlarındaki sıkışıklıktan kaynaklandığını, kendisi şehir dışında olduğu için de ancak bu hafta çözüme kavuşturulabildiğini söyledi.

Yapsakaloğlu, şunları söyledi:
“Engelli sporcular bizim çocuklarımız. Sayın Valimiz başta olmak üzere hepimiz onların rahat ve huzurlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli çocuklarımız bu yıl Dilek Sabancı'da da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda da maç yapabilecek.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Menajeri Durmuş Kara, sorunun çözüme kavuşturulmasını sağlayan Yapsakaloğlu'na teşekkür etti. Kara, Antalyalı sporseverleri 5 Aralık Pazar günü saat 15.00'de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kırklareli Engelliler Spor Kulübü arasındaki sezonun ilk maçına davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!