Efsane pilotlar İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Efsane pilotlar İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 16:40

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 4.yarışı Türkiye Rallisi 15-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da organize ediliyor… Dünyanın en hızlı pilotları ve teknoloji harikası otomobillerini yakından tanımak için bu fırsatı kaçırmayın!

Haberin Devamı

15-18 Nisan tarihleri arasında 2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olarak İstanbul ve çevresinde koşulacak olan Türkiye Rallisi, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü kuracak ve WRC tarihinde bir ilk gerçekleşecek.

Tarihin En Eski Yarış Pistinden Start Alıyorlar

15 Nisan Perşembe Sultanahmet Meydanı'nda 17.00 yapılacak Açılış Seremonisi ile başlıyor. Start, fotoğraf çekimi ve imza seanslarından sonra Yenikapı'ya inecek olan otomobiller İDO tarafından Türkiye Rallisi için özel tahsis edilen feribot ile İstanbul'da günbatımının boğazın eşsiz güzelliklerine tanıklık edecekler. Yaklaşık 2 saat sürecek olan bu yolculukta aralarında sürücüler, akredite medya, takım yöneticileri, organizasyon görevlileri ve VIP misafirlerin de bulunduğu 600 konuk, İstanbul'un büyüsüne bir kez daha şahit olacak ve Boğaz'da günbatımının keyfine varacak...

Haberin Devamı

Seyirci Özel Etabı Kadıköy’de

Dünyanın en iyi ralli sürücüleri, İstanbul Anadolu yakası ve İzmit arasındaki özel etapların yanı sıra 16 Nisan Cuma günü saat 18.00'dan itibaren koşulacak Kadıköy Özel Seyirci Etabı'nda da, İstanbullulara müthiş bir ralli deneyimi yaşatacak. Kadıköy Rıhtım'daki İSPARK otoparkında oluşturulan parkurda, pilotlar zamana karşı mücadele ederken, seyirciler iki otomobilin hem birbirleri hem de zamana karşı mücadelelerini nefeslerini tutarak izleyecekler.

En Hızlı Pilotlar İstanbul’da

Üst üste 6 kez Dünya Ralli Şampiyonluğu'nu kazanan Sebastien Loeb, Petter Solberg, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala ve Dani Sordo gibi zirve mücadelesindeki pilotların haricinde iki ünlü isim Kimi Raikkonen ve Ken Block da İstanbul'da start alacak pilotlar arasında… 2007 Formula 1 Pilotlar Şampiyonu Kimi Raikkonen, 2009 Finlandiya Rallisi ile geçiş yaptığı WRC kariyerine bu sezon Citroen C4 WRC ile Redbull adına devam ediyor. Özellikle Gymkhana videoları ve show sürüşleri ile sanal ortamda büyük hayran kitlesi edilenen Ken Block, Dünya Ralli Şampiyonası’nı takip eden ilk Amerikalı pilot olarak da dikkat çekiyor.

Türk Pilotlar da İddialı

Dünya Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da ilk yarışı olma özelliği taşıyan organizasyonda, Serkan Yazıcı, Fatih Kara, Yağız Avcı, Volkan Işık, Burak Çukurova ve bayan pilot Burcu Çetinkaya gibi isimler de uluslararası arenada boy gösterecekler.
http://www.turkiyerallisi2010.com adresindeki micro siteden yarış ile ilgili tüm detaylara ulaşılabileceği gibi, 100 şanslı rallisever aralarında helikopter ile yarışı izlemenin de yer aldığı sürpriz hediyeler kazanacak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!