Efes'e Fener dopingi

Güncelleme Tarihi:

Efese Fener dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 00:00

Kerem Gönlüm’de doping çıkmasının ardından ilk kez karşılaşan iki takımın mücadelesinin normal süresi 63-63 bitti. Uzatmada, 8 sayı atan ve toplam 26 sayıyla da maçın en skorer ismi olan Rakocevic, kupayı Efes’e getiren isim oldu.

EFES Pilsen 25. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı. Lig şampiyonu Efes, finalde Fenerbahçe’yi uzatmada 81-74 yenerek 8. kez kazandığı en büyük kupayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın elinden aldı.

İlk çeyrekte iki takım da pota altını etkili kullanmayı hedefledi. Fenerbahçe Semih, Ömer ve Oğuz ile “üçlü kule” seçimi yaparken, Efes Pilsen, Kasun ve Kaya ile bu bölgede etkili olmaya çalıştı. Bu bölümün ilk anlarında Fenerbahçe daha etkiliydi. Oğuz ve Giricek skorda etkili olurken, koç Tanjevic, ilk çeyreğin son bölümlünde Kinsey faktörünü etkili kılmayı düşündü. Ancak pota altını daha iyi kullanan Efes Pilsen, son saniye atağıyla ilk periyodu 16-14 önde bitirdi.

İkinci yarıya Semih ve Ömer Onan’ın basketleriyle şok bir giriş yapan Fenerbahçe 12. dakikayı 21-16 önde geçti. Efes’ten Rakocevic’in sayılarına Ömer Onan ile cevap veren sarı lacivertliler, 15. dakika skoru 28-21 Fenerbahçe lehine geçildi. Devre, oyun üstünlüğünü elinde tutan, ribaundlarda 17/14 üstün olan Fenerbahçe’nin 37-31 üstünlüğüyle kapandı.

Solomon şaşırttı

Üçüncü çeyrek iki takımın da dış şutlardan çok penetrelerle içerden oynayıp sayı bulduğu bir süreçti. İki takımın da sert, iyi savunma yapması, sayı üretiminde sorun yarattı. Dengeli giden maçın skorunda da denge vardı. 28. dakika skoru 41-41 idi. Bitime bir saniye kala Ender’in müthiş üçlüğü basket olurken, çembere asılan Kasun üç sayıyı iptal ettirdi. Üçüncü çeyrek sonunda burun farkıyla önde olan, Fenerbahçe idi: 46-45.

Son çeyrekte pota altı savaşı devam etti. Ancak Fenerbahçe dip şuta dayalı bir hücum anlayışını Greer, Ömer Onan ve Preldziç ile skoru önde götürmeyi başardı. Efes’in 4 faullü Kasun’dan yararlanamadığı bu süreçte, pota altı yükü Kaya’nın sırtına kaldı. O da yorgunluk eseri bir dizi hatayla oynadı. Fenerbahçe’nin etkili ismi Solomon, bu bölümde öylesine inanılmaz hatalar yaptı ki, kırılma anlarında takımını çöküntüye uğrattı. Ancak Tanjeviç, bu oyuncuyu inatla sahada tuttu. Bitime bir dakika kala, Efes Pilsen’in 61-60 üstünlüğü vardı. Greer, üçlükle skoru 63-61 yaptı. Thornton 63-63’e getirdi. Kalan 10 saniyede iki takım da hücum hakkını olumlu kullanamayınca normal süre 63-63 sona erdi. Uzatmada hatalar sonucu belirledi. Rakocevic, kritik anlarda attığı basketlerle bitime 1.51 kala Efes’i 74-69 öne geçirdi. Kerem Tunçeri’nin üçlüğü, Fenerbahçe’nin yıkımı oldu: 77-71. Maçın kalanında faullerle skoru taşıyan Efes Pilsen salondan 81-74’lük skorla galip ayrıldı.

Aziz Yıldırım, Efes’i alkışladı

DOPİNG polemiğinde Efes Pilsen Kulübü aleyhine sert açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da karşılaşmayı tribünden izledi. Yöneticilerden Mahmut Uslu ve Serhat Çeçen ile yan yana oturan Yıldırım, maç sonrası iki takımın oyuncularını da alkışladı. A Milli Futbol Takımı’nın önceki gün Bursa’da Ermenistan ile oynadığı maçı statta izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen karşılaşmasına da gelmesi bekleniyordu. Ancak, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden saat 16.30’da bir açıklama yapılarak, Gül’ün maça gitmeyeceği bildirildi. Öte yandan, iki sezon aradan sonra Efes Pilsen’e dönen Ermal Kurtoğlu, ilk kez Fenerbahçe karşısında forma giydi.

Kerem Gönlüm, Kambala’ya karşı!

KEREM Gönlüm’ün yasaklı maddeler listesindeki ‘cathine’ kullandığının ortaya çıkmasının ardından Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen kulüpleri arasında yaşanan doping polemiği dünkü maça da damgasını vurdu. Lacivert beyazlı yöneticiler, maçtan önce kendi taraftarlarına, üzerinde Kerem Gönlüm’ün fotoğrafı bulunan maskeler dağıtarak, “Hepimiz Kerem Gönlüm’üz” şovu yaptırdı. Bazı Efes Pilsen taraftarları, geçmiş yıllarda Fenerbahçe’de oynarken dopingli çıkan Letonyalı oyuncu Kaspars Kambala’nın fotoğrafı bulunan maskeler taktı. Buna karşın Fenerbahçeli taraftarlar da, cathine maddesindeki yasal sınır olan 5 mg’ye gönderme yapan, “Şampiyonluğa 5 mg” ve “Gönlüm doping ister Efes bahane” yazılı pankartlar açtılar. Bu tartışmaların odak noktasındaki isim Kerem Gönlüm ise karşılaşmayı tribünden izleyip takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. ayrıca F.Bahçe ile sözleşmesini yeniden uzatan Mirsad, maçta oynamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!