Cimbom'un acelesi yok

Güncelleme Tarihi:

Cimbomun acelesi yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ali Dürüst, 5. yabancı için 31 Ağustos'a kadar süreleri olduğunu söyledi

G.Saray'ın kadrosunun ligde dördüncü şampiyonluk için yeterli olduğunu ileri süren Basın Sözcüsü Dürüst, ‘‘Acele etmiyoruz. Araştırıp, işimize yarayacak bir isim peşinde koşuyoruz. Taraftarımız merak etmesin, Şampiyonlar Ligi için takıma kaliteli bir futbolcu daha alacağız’’ dedi.

5. yabancı alınacak

Brezilyalı Capone'u İstanbul'a getiren Galatasaray'ın yeni arayışları aralıklık sürüyor. Sarı kırmızılı kulübün Basın Sözcüsü ve Transfer Komitesi üyesi Ali Dürüst, Capone'dan sonra 5. yabancıyı almak için araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

Bu kadro da yeter

‘‘Transfer yapmış olmak için transfer yapmıyoruz’’ diyen Dürüst'ün görüşleri şöyle: ‘‘Galatasaray'ın lig için öyle çok acil bir ihtiyacı söz konusu değil. Bu kadro son üç sezonun lig şampiyonu ve bu sene de şampiyonluğun en güçlü adayı.

Hedefimiz Avrupa

Bizim için ligden sonraki hatta ondan da önemli hedef, Avrupa. Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl çeyrek finalin kapısından döndük. Hedefimiz bu sezon çıtayı yükseltmek ve ilk 8 takım arasına kalmak. Sırf bu nedenle 5. yabancı konterjanını doldurmayı planlıyoruz.

Olursa iyisi olur

Taraftarlarımız hiç merak etmesinler. En iyisini ve takıma en yararlı futbolcuyu transfer edeceğiz. Rapid Wien'i geçersek Şampiyonlar Ligi grup maçları için 31 Ağustos'a kadar süremiz olacak. Araştırıp, işimize yarayan en iyi transfer edeceğiz.’’

Ligde yok Avrupa’da var

Disiplin Kurulu'nun 3 maçlık cezasının tamamen kaldırılmamasının haksızlık olduğunu belirten Fatih Akyel, ‘‘Artık konuşmak yersiz. Aklımda sadece Rapid maçı var’’ dedi.

Ceza çok ağır

PFDK'nın 3 maçlık cezasını 2'yi indirdiği Fatih Akyel, ‘‘Ağır bir ceza verildi ama artık konuşmak yersiz’’ dedi. Ligin ilk iki maçında oynamayacak olmasının kendisini üzdüğünü belirten ve ‘‘Bütün gücümü Rapid Wien maçında ortaya koyacağım’’ diyen genç futbolcunun görüşleri şöyle:

Bu kez tamam

‘‘En büyük sınavımızı Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için Çarşamba günü Avusturya'da Rapid Vien'e karşı vereceğiz. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde daha dikkatli olup, geçen sene hakettiğimiz ancak oynayamadığımız finallere kalacağız. Buna ben ve takım arkadaşlarım yürekten inanıyoruz.’’

Tugay iddialı geliyor

G.Saray'ın yıldızı bu sezonun hem kendisi hem de takımı için altın yıl olacağını ileri sürdü.

Hatalar yapıldı

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Tugay Kerimoğlu, sarı kırmızılı takımın sezon öncesinde yaptığı kampın en çalışkan isimlerinin başında geliyor. Geçtiğimiz sezon bazı hatalar yaptığını vurgulayan Tugay, ‘‘Bu sezon çok iddialıyım. Benim ve Galatasaray'ın altın yılı olacak’’ dedi.

Forma hakedenin

Tugay'ın görüşleri şöyle: ‘‘Takıma yeni arkadaşlarımız geldi ve gelmeye devam ediyor. Rekabet daha da arttı. Bu tatlı rekabetin takımı olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. Hocamız kim formda ve formayı haketmiş ise ona görev veriyor. Yani her zaman hazır olmak zorundasınız ve ben hazırım.’’

Hagi: Benim yapım bu

Galatasaray'ın dünyaca ünlü Rumen yıldızı Hagi, sahada tamamen kendisini oyuna kaptırdığını belirterek sinirli yapısını hırsına bağladı. Hagi'nin görüşleri şöyle: ‘‘Ben işimi profosyenelce yapıyorum. Sahaya çıktığım zaman tek dü

şüncem takımımın galip gelmesi. Benim sert ve agrasif oynadığım söyleniyor. Her maçtan sonra atılan tekmelerden dolayı bacaklarımda şişmedik ve morarmadık yer kalmıyor. Ama bundan şikayetçi değilim. Futbol erkek oyunu...’’

Popescu sezon sonunda gidiyor

Galatasaray'ın Rumen futbolcusu Popescu sezon sonunda ülkesine dönüyor. Sezon sonunda anlaşması sona erecek olan Popescu, futbol hayatının son yıllarına geldiğini belirterek, ‘‘Sezon sonunda Galatasaray ile olan anlaşmam bitiyor. Bir yıl daha futbol oynamak istiyorum. Son sezonumda ülkemde bir takımda oynayarak futbol hayatıma nokta koyacağım’’ dedi.

Ufuk ve Osman kulüp arıyor

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in kiralık olarak verilmesini istediği Ufuk ve Osman kendilerine kulüp arıyor. İki futbolcuda Galatasaray'dan ayrılmak istemediklerini belirterek, ‘‘Ancak bu işten ekmek yiyoruz. Ekmeğimizi nerede kazanırsak oraya gideceğiz. Kadroya giremediğimiz bir yerde durmanın anlamı yok’’ dediler.

Capone geldi

Galatasaray'ın transferini düşündüğü 26 yaşındaki Brezilyalı defans oyuncusu Capone dün öğle saatlerinde Dış İlişkiler Sorumlusu Mete Razlıklı ve Bülent Tulun ile birlikte İstanbul'a geldi. Gördüğü gazeteci ordusu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Capone doğruca tesislere götürüldü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir süre dinlenen Capone daha sonra Teknik Direktör Fatih Terim'le yarım saat süren bir görüşme yaptı. G.Saray'ın, G.Antep ile oynadığı lig maçını seyretmek üzere takımla beraber Ali Sami Yen Stadı'na giden Capone bugün de sağlık kontrolünden geçecek. Alper MERT

Ergün: Benim sezonum olacak

Galatasaray'ın sol kanattaki önemli silahı Ergün, 1999-2000 sezonuna damgasını vuracağını iddia etti. Ergün, ‘‘Geçtiğimiz sezon istikrarsız bir tablo çizdim. Ailevi sorunlar da bunda etken oldu. Ancak şimdi çok huzurluyum. Tüm gücümü ve enerjimi Galatasaray için harcayacağım. Zaten buna da mecburum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!