Çeyrek final primi 2.5 milyon euro

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek final primi 2.5 milyon euro
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 07:00

Sevilla ile oynanacak tarihi maç öncesinde Fenerbahçe’de ilk kez süper prim gündeme geldi. Başkan, sambacının isteğini hemen kabul etti ve "Sizler her şeyi hakediyorsunuz. Turu geçin UEFA’dan gelecek çeyrek final ödülünün tamamı sizin olsun" dedi.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde çeyrek finalin kapısına dayanan Fenerbahçe’de, tur primi belirlendi. İstanbul’da Sevilla ile oynanan ilk maçı 3-2 kazanan sarı lacivertlilerde, ilk kez prim konuşuldu. Başkan Aziz Yıldırım, baş başa görüştüğü kaptan Alex de Souza’ya "Turu geçin, UEFA’dan gelecek paranın tamamı sizin olsun" dedi. Yönetim olarak prim sistemini sezon başında belirleyen ve futbolcular ile uzun süredir prim pazarlığı yapmayan yöneticiler, tarihi maç öncesinde kesenin ağzını açtı.

Sen belirle Alex

Alex de Souza
ile başkan arasında çok samimi bir ortamda Sevilla maçı gündeme geldi. Yıldırım, tecrübeli oyuncuya, "Kulüp tarihimizde önemli bir döneme girdik. İki yıldır Avrupa’da istikrarlı bir çizgi yakaladık. Sen ve arkadaşların, bizlere gurur dolu günler yaşattınız. Kalitenizi birçok maçta ortaya koyup, dev rakipleri dize getirdiniz. Çeyrek final için 90 dakikamız kaldı. Rövanşa umutla gideceğiz. Tur primini sen belirle" ifadesini kullandı.

Bu sözler üzerine Alex, gönlünden geçen rakamı açıkladı. Sambacının istediği bedel, turun geçilmesi halinde UEFA’nın Fenerbahçe’ye göndereceği (2.5 milyon Euro) ödüldü. Başkan, yıldız futbolcunun teklifini hiç düşünmeden kabul etti ve "Sizler her şeyi hakediyorsunuz. Lig, kupa ve Avrupa’da hem camianın, hem de Türkiye’nin gururu oldunuz. Hedefe giden yolda biz yönetim olarak maddi ve manevi olarak yanınızdayız. Çeyrek final hayalimizi gerçekleştirin, hakettiğiniz primi cebinize koyun" diye konuştu.

Altın sayfa açılacak

Başkan ile kapalı kapılar ardında yapılan bu prim konuşmasını takım arkadaşlarından bile gizleyen Alex, çok yakın bir dostuyla yaptığı sohbette ağzından kaçırdı. Her fırsatta Fenerbahçe’deki huzurlu ortamı dile getiren ve Avrupa’nın bir çok kulübünden daha iyi yönetildiğini vurgulayan Alex, "Başkana özel bir sevgim var. Sevilla maçına çok iyi konsantre olacağız. Takım olarak bu maçı kazanıp, Fenerbahçe tarihine altın bir sayfa açmayı hedefliyoruz. Kadıköy’deki zaferlerimizde bizimle birlikte olan taraftarımıza en büyük hediyeyi vermek istiyorum" mesajını da gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!