Bursaspor fan sayfasını kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor fan sayfasını kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 13:39

Bursaspor Kulübü Yönetimi, sosyal paylaşım platformu Facebook'ta yer alan 400 bin üyeli 'Bursaspor Fan' adlı sayfayı kapattırdı.

Haberin Devamı

Kapatılan sayfanın sorumlularından yapılan açıklamada, "2 senelik göz nurumuz, emeğimiz, 400 bin üyemiz bir anda hırsızlık usuluyle Bursaspor Kulübü'nün sayfasına aktarılmaktadır" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Bursasporlu taraftarlar merkez olmak üzere tüm taraftarlara hitap edebilen Anadolu takımları arasında 1. Türkiye'de 4. ve dünyada 14.sırada yer alan 400 bine yakın üyeli BURSASPOR FAN (http://www.facebook.com/bursasporfan) bağımsız taraftar platformu sosyal paylaşım sayfası haksız biçimde Bursaspor kulübü yönetimi tarafından kapattırılmıştır.

Tüm ulusal basına demokratik biçimde haklı olduğumuzu haykırıyor ve sesimizi tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. 'BURSASPOR FAN' sayfası şu anda haksız biçimde kapattırılıp hayranları da aktarılmaktadır. 2 senelik göz nurumuz, emeğimiz 400 bin üyemiz bir anda hırsızlık usuluyle Bursaspor kulubunun sayfasına aktarılmaktadır. Bu durumun aynısını daha önce yaşamış ve adı BURSASPOR olan sayfamız Facebook yetkilileri tarafından BURSASPOR FAN olarak geri verilmişti.

Haberin Devamı

Bursaspor kulübümüzün yönetim kurulunun 15.04.2011 tarihli resmi sitesinden duyurmuş olduğu 'Sanal Korsana Hayır' başlıklı kararına cevaben basın bildirimizi aşağıda sunuyoruz.

Yapılan açıklamada Kulübümüzün, futbolcularımızın, teknik heyet ve yöneticilerimizin de adı kullanılarak Facebook, Twitter gibi sitelerle birlikte, kurulan diğer İnternet sitelerinde kulübün izni, bilgisi ve muvafakati alınmaksızın sayfalar açılmakta olduğu ve küfürlü yayınlar nedeniyle mücadele edileceği vurgulanmıştır.

İnternet medyasında taraftarların bir araya gelerek oluşturduğu, faydalı içerik (haber, resim, video ve çeşitli sosyal konular vs.) paylaştığı ve iletişim akışını sağladığı tüm dünyada bir realitedir.

BURSASPOR FAN https://www.facebook.com/bursasporfan sayfasının www.bursasporfan.com sitemizin RESMİ SAYFASI olduğu ve bağımsız Bursaspor taraftarlarının kendi iradeleriyle üye olduğu, paylaşım yaptığı sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkan,bu konuda duyarlı projeler üreten Yeşil Beyaz sevdalılarının ve Anadolu'nun 1.si Dünyada ise 14.sırada yer alan devasa bir medya platformu olduğu görülmektedir.

Haberin Devamı

Kulübümüz küfürden şikayet ederken www.bursaspor.org.tr sitesine ait olan https://www.facebook.com/bursasporfk sayfasında haftalarca kalan ağza alınmayacak derecede küfür, hakaret, tehditleri bertaraf edememektedir. Bu da sitenin asla düzenli kontrol edilemediğinin göstergesidir. Ayrıca sitede Bursaspor taraftarına yönelik hiçbir sosyal paylaşım yapılmadığı, proje üretilmediği ve fikir geliştirilmediği ilgilenenlerin malumudur.

BURSASPOR FAN her zaman Bursa ve Bursaspor adı geçen tüm değerlerimize sahip çıkan ve yaklaşık 386.000 üyesi ile Yeşil Beyaz Sevdalılarıyla birlikte rakip tüm taraftarların da beğenisini kazanan Türkiye'nin ilk sosyal taraftar ağıdır.

Haberin Devamı

BURSASPOR FAN, Bursaspor aleyhinde yapılan en küçük bir haksızlıkta tüm üyelerini derhal organize edebilen ve bunun sonucunu çok kısa zamanda alabilen, yöneticileri de profesyonel kadrodan oluşan ve herkesçe tanınan hem reelde hem de sanalda etkinlikler üreten bir oluşumdur.

Biz BURSASPOR FAN olarak küfür, şiddete ve reklam/spam içerikli yayınlara kesinlikle karşıyız bu yüzden kendi üyelerimizi en fazla üzülerek engelleyen sayfa da bize aittir. Şimdiye kadar bize teklif edilen onca reklama rağmen biz buna rağbet etmedik. Kimseden de herhangi bir şekilde maddi/manevi destek görmediğimiz gibi haksız kazançla itham edilmekteyiz varsa bunun da ispatlanmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

Yakın geçmişte önemli günlerimiz; 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü, 6 Nisan Bursa'nın Fethi,1-7 Nisan arası Kanser Haftası, 5 Nisan Avukatlar Gününü vs.hep biz andık. Kan bağışı duyurusu yaptık. Tarihi Karabük deplasmanında takımımızın ismini zirveye çıkaran 'Bir Delilik Hareketi' projesiyle 1 tır erzağı taraftarlarımızla birlikte götürdük, Karabük Valiliği'ne teslim ettik. Bu projeden TRT 'de övgü ile bahsedildi. İlk defa Türkiye'de rakip bir takımın stadyumunda BURSASPOR FAN sitesine ve Bursaspor taraftarlarına anons yapılarak teşekkür edildi. Lig Tv kameralarına bu projeyi metheden konuşmayı kulübümüzün yöneticileri yaptı.

'Gerçek taraftar korsan değildir' ilkesince taraftarımızı sürekli Bursaspor'un orijinal ürünleri kullanmaları yönünde teşvik edici yayınlar yaptık. Bursa'nın adını zirveye taşımaya hep gayret ettik.

Haberin Devamı

Kulübümüzle hiçbir sorunumuz yoktur, karşımıza da almıyoruz. Tek isteğimiz kapattırılan Facebook BURSASPOR FAN sayfamızın aktif hale getirilmesidir. Biz haklı mücadelemize Türkiye'nin gözbebeği olan bu sayfa ile devam etmek istiyoruz. Bursaspor kulübümüz ve facebook yetkilileri ile görüşerek, yazışarak uzlaşmak ve Trabzonspor maçı öncesinde gündeme gelip meşgul etmek istemediğimizden bugüne kadar bekledik! Bursaspor Fan olarak taraftarlarımız ve üyelerimiz adına kanuni haklarımızı savunmaktan da çekinmeyeceğiz. Bizler taraftarımızın sesiyiz. Bursaspor Fan ve bunun gibi Fanların kapatılmasının kulübümüze de zarar getireceğini biliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!